KezdőlapBulvár108 kilót adott le 18 hónap alatt egy brit férfi - most...

108 kilót adott le 18 hónap alatt egy brit férfi – most másoknak segít lefogyni

-

Matt Briggs az angliai Yorkból hihetetlen átalakuláson esett át, amikor csatlakozott egy fogyókúrás csoporthoz, és 18 hónap alatt leadott majdnem 109 kilót. Miután csatlakozott a programhoz egy pillanatra sem nézett vissza, sikerült elérnie a kitűzött célt, és ma már ő is segíteni tud másoknak, akik fogyni akarnak.

Matt azt mondja, már gyerekkorában is elég nagy gyereknek számított, és mivel a szüleinek volt egy boltja, korlátlan mennyiségben hozzáférhetett a cukorkákhoz és más édességekhez, és az egyik legnagyobb gyengéje mind a mai napig a csokoládé.

Matt akkor kezdett igazán elhízni, amikor az édesanyját sclerosis multiplexszel diagnosztizálták, a kamasz fiú ekkor ugyanis a kényszeres evésbe menekült. Amikor pedig Matt 18. születésnapja előtt nem sokkal az édesanyja elhunyt, a helyzet minden addiginál rosszabbra fordult.

„Onnantól kezdve csak egyre nagyobb lettem, és érzelmi szempontból az evés lett a legfontosabb a számomra.” – mesélte a férfi.

Egy bizonyos ponton Matt már 198 kiló volt, súlyos önértékelési problémái voltak, és úgy érezte, senki nem tudna így vonzódni hozzá, ezért meg sem próbált ismerkedni. A fordulópontot egy édesapjával közös kép jelentette.

„Nem voltak téveszméim, tudtam, hogy nagyobb vagyok más embereknél. De ahogy elnéztem azt a képet, és láttam, hogy kétszer akkora vagyok, mint az apám, az volt számomra az ébresztő.” – mondja a férfi, aki ezután csatlakozott egy fogyókúrás programhoz, és mindössze 18 hónap alatt leadott több mint 108 kilót.

Első lépésként körülbelül másfél kilométerre a munkahelyétől leparkolta az autót, és onnan gyalog tette meg az utat minden nap, aztán egyre gyakrabban járt sétálni a barátaival, zumbázni kezdett, majd edzőterembe is eljárt, és még egy személyi edző segítségét is kérte, aki azt mondja, Matt keményen megdolgozik a céljaiért, és minden edzésen 110%-os teljesítményt nyújt.

Most sokkal jobban érzi magát a bőrében, bár a járvány miatti lezárások okoztak egy kisebb visszaesést, mivel így nem tudott eljárni edzeni, de most újult erővel és motivációval fog neki a munkának.

Matt azt mondja, beletelt egy időbe, mire megszokta a változást, és el merte hinni, hogy az, amit a tükörben lát tényleg a valóság. Elmesélte, hogy egy alkalommal megpillantott egy férfit egy bolt kirakatának üvegében, akire szeretett volna hasonlítani, és hirtelen rájött, hogy a saját tükörképét látja.

Amikor sikerült lefogynia, vásárolt magának egy öltönyt (addig nagyon nehezen tudott magának ruhákat vásárolni, általában mindent személyre kellett szabatnia), és most ez az öltöny jelenti számára a mércét: „Ha még mindig jó rám, akkor ott vagyok, ahol lennem kell.” – mondja. A bezártság után az öltöny most ugyan kicsit szűk rá, de tudja, hogy képes leadni azt a kevés fölösleget.

Amióta lefogyott, a szerelem is rátalált, és számos olyan dolgot meg tudott tenni, amire előtte úgy gondolta, soha nem lenne képes – például leszaladni egy maratont. Most tanácsadóként dolgozik annál a szervezetnél, amihez ő is csatlakozott, és segít másoknak a fogyásban.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet