Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A párkapcsolatok néha nem úgy alakulnak, ahogy várnánk, és bizonyos körülmények (család, karrier, távolság) miatt még a legnagyobb szerelmek is véget érhetnek. A véletlen, vagy a soros azonban nem mindig hagyja ennyiben a történetet.

Janice Rude és Prentiss Wilson az egyetemen ismerkedtek meg a 60-as években. Janice egyszerű, munkásosztálybeli családból származott, és mivel az édesapja azt szerette volna, ha lányának jobb élete és több lehetősége lehetne, felajánlotta neki, hogy segít fizetni a tandíjat. Ahhoz, hogy az összeg másik felét állni tudja, Janice munkát vállalt az egyetemi menzán, és itt ismerkedett meg szerelmével.

Prentiss Wilson jóképű, sármos fiú volt, aki mindenkire nagy hatást gyakorolt. Már az első éven elnyerte az egyik egyetemi fiúszövetség elnökségét, és nyíltan tiltakozott, amikor egy másik fiúszövetség megtagadta, hogy befogadjon egy színesbőrű hallgatót.

Prentiss mindig elsőként érkezett a menzára egy-egy étkezéskor, hogy válthasson néhány szót a lánnyal. Ezek a rövid beszélgetések hónapokon át tartottak, de a kapcsolat nem lépett a következő szintre. Végül Janice tette meg az első lépést, hálaadáskor meglepte a fiút, és meglátogatta őt a szüleinél.

Ezután teljességgel elválaszthatatlanok lettek, minden idejüket együtt töltötték, és a jövőt tervezgették. Prentiss végül megkérte kedvese kezét, és a lány igent mondott. Janice édesapja azonban ellenezte a házasságot, attól félt, hogy ha ilyen fiatalon férjhez megy, a lány eldobja a jövőjét. Ezért ultimátumot adott neki: vagy a szerelem, vagy a diploma. Kijelentette, hogy ha nem hagyja ott a fiút, nem hajlandó tovább fizetni a tandíjat. Janice felbontotta a jegyességet.

Ezt már olvastad? Teljesen ledöbbent az anyuka, amikor felfedezte, ki lánya leendő vőlegénye

Az egykori szerelmesek ezután külön utakon jártak, de soha nem feledkeztek meg egymásról. Idővel mindketten házasságot kötöttek más emberekkel, de aztán mindketten elváltak. Végül majdnem 50 év távollét után vették fel újra a kapcsolatot egymással, amikor Janice édesanyja elhunyt.

Janice megdöbbenve fedezte fel, hogy édesanyja még mindig a pénztárcájában őrizte az egykori újságkivágást, ami bejelentette a Rude-Wilson eljegyzést. Ekkor a régi emlékek egy csapásra visszatértek, és, akárcsak 50 évvel korábban, Janice most is elszánta magát, hogy megteszi az első lépést: felhívta egykori szerelmét telefonon.

Mint kiderült, Prentiss is hasonló helyzetben volt. Neki is nemrég hunyt el az édesanyja, aki szintén a tárcájában őrizte az eljegyzést bejelentő újságkivágást. Ezt mindketten jelnek tekintették, hogy őket valóban egymásnak teremtette az ég, és két hónappal később már ismét jegyben jártak. Ezúttal azonban végre az esküvőre is sor került.

2012-ben mondták ki a boldogító igent, és azóta is boldogan élnek, mindig újabb és újabb kalandok nyomában.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!