Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Ha szeptember, akkor jöhet egy újabb svéd-meccs. Felfokozott hangulatban várja az egész ország a Svédország elleni sorsdöntő Eb-selejtezőt. A SPORT1 jóvoltából a nézők a Puskás Ferenc Stadion kulisszái mögé is bepillanthatnak a mérkőzés előtti utolsó órában.

Immár hároméves tradíció, hogy szeptemberben megmérkőzünk Svédország legjobbjaival. Idén mindenki abban bízik, hogy megtörik az Ibra-átok. 2008-ban és 2009-ben 2-1-re, 2010-ben pedig 2-0-ra kaptunk ki a sárga-kékektől. Most ezen kell változtatni az Egervári legénységnek.

Már a selejtezőkör kezdetén tudtuk/reméltük, hogy a szeptember 2-i összecsapás kulcsfontosságú lesz a magyar labdarúgás és a válogatott életében. Ha nyerünk, akkor reális esélyünk lesz kiharcolni a csoport második helyét. A körülmények nem éppen ideálisak, hiszen nem a legerősebb tizenegy lép majd pályára a Puskásban. Csak a legnagyobb hiányzókat említve: Szalai egész évben sérültlistán van, Gera is kidőlt a sorból, Juhász és Vanczák eltiltás miatt nem játszhat a védelem tengelyében, és egy hete bombaként robban a hír: Dzsudzsák Balázs kulcscsonttörést szenvedett. Fel van tehát adva a lecke legjobbjainknak, akiknek öt állandó kezdőjátékost kell pótolniuk péntek este.

Várhatóan nagyobb szerepet kap így Korcsmár, Lipták, Varga és Rudolf. Azt, hogy Dzsudzsákot, a jelenleg legmagasabban jegyzett játékost kivel készül majd pótolni Egervári kapitány, és a felkészülés módját is láthatjuk majd a felvezető műsorban. Takács Rita Telkiben járt, ahol az edzőközpont legtitkosabb helyiségeibe is betekintést nyert. A Puskás Ferenc Stadionból a Harmadik Félidő két műsorvezetője, Molnár Mátyás és Petur András jelentkezik, ezúttal riporterként, és lehetőség szerint többször is beszélnek majd a kapitánnyal és a válogatott tagjaival. Ezzel az újítással folyamatos párbeszéd zajlik egy egész órán át a SPORT TV stúdiója és a helyszín között. A stúdióban Matuz Krisztián Nyilasi Tiborral és Puhl Sándorral reagál majd a látottakra.

A találkozót Faragó Richard kommentálja a SPORT1-en, aki a közelgő NFL-szezonra is melegít már, de egy ilyen fontos válogatott mérkőzést ő sem tudott kihagyni:

„Mindig hatalmas öröm válogatott mérkőzést közvetíteni, különösen, ha ilyen nagy a tét! Lehet abban valami, amit Egervári Sándor kapitány nyilatkozott, hogy ennyi rossz után végre nekünk lehet szerencsénk. Valljuk be, hogy az előjelek nem mellettünk szólnak, de talán most állnak majd úgy a csillagok, hogy minden összejöjjön. Ha most sikerül, akkor erről fog beszélni mindenki és nagyon büszkék lesznek a szurkolók.”

Magyarország – Svédország: szeptember 2., péntek, 18.45, SPORT1 (élő)
Moldva – Magyarország: szeptember 6., kedd, 19.15, SPORT1 (élő)


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!