KezdőlapBulvár„A testem 95%-a megégett” - már 80 műtéten van túl a nő,...

„A testem 95%-a megégett” – már 80 műtéten van túl a nő, aki 3 évesen szenvedett balesetet

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A 25 éves oklahomai Jenna Bullen testének több mint 95%-a megégett még 3 éves korában. A testét borító harmad- és negyedfokú égési sérülések miatt a lánynak több mint 80 műtéten kellett átesnie élete során, és az iskolában is rengeteget gúnyolták, osztálytársai többek között Freddy Kruegernek csúfolták, de mára Jennának sikerült megbékélnie önmagával, és idén májusban szerzi meg a diplomáját pszichológia tagozaton.

Jenna egy balesetben égett meg 3 éves korában. 1999 májusában a család éppen a Memorial Day ünnepségeire készült, Jenna édesanyja füvet nyírt, az édesapja mosogatott, a kislány pedig a garázsban játszott. Játék közben véletlenül feldöntött egy üzemanyaggal teli kannát, és a garázs azonnal lángba borult. Az édesapja húzta ki a tűzből, de a kislány nagyon súlyos égési sérüléseket szenvedett az egész testén.

Jenna azt mondja, nagyon halványan emlékszik a balesete előtti időkre, de azt már nem tudja felidézni, milyen volt, mielőtt megégett volna, például milyen érzés volt, hogy akkor még megvoltak az ujjai, amik a tűzben teljesen összeégtek.

Jenna körülbelül 80 műtéten esett át a balesetet követően, amelyek az iskolai éveit is rendkívül megnehezítették, ráadásul még az iskolatársai gúnyolódásával is meg kellett küzdenie. Az egyik műtét közben, 2015-ben, Jenna szíve leállt a műtőasztalon, és az egyik tüdeje is összeomlott.

„Ez a pillanat felnyitotta a szememet, mert úgy éreztem, hogy addig egyáltalán nem is éltem. Depressziós lettem, és úgy éreztem, hogy az életem most már örökké ilyen lesz. Kezdtem elveszíteni a reményt, nagyon egyedül éreztem magamat abban az időszakban.” – emlékszik vissza Jenna.

Az adta vissza a lelkesedését és az erejét, hogy megtudta, nagynéni lesz: „A bátyám elmondta nekem, hogy édesapa lesz, és valami megváltozott, motivációt adott, hogy jobban legyek.”

Jenna bátyja és felesége körülbelül 7 hónapig vele éltek, miután a kislányuk megszületett, így neki lehetősége volt igazán kivenni a részét unokahúga nevelésében, és nagyon közel kerültek egymáshoz.

Jenna most pszichológiát tanul, és idén májusban szerzi meg a diplomáját. A különleges alkalom megünneplésére profi fotósorozatot is készíttetett, hagyományos talárban és kalapban. Mivel Jenna egész életében önbizalomhiánnyal küzdött, nagyon ritkán állt kamera elé, ezért ideges is volt a fotózás miatt, mert azt akarta, hogy minden töklétesen sikerüljön.

Az évek során rájött arra, hogy ha megtanuljuk elfogadni önmagunkat, akkor szeretni is fogjuk magunkat úgy, ahogy vagyunk, és ezt mindenképpen meg akarta mutatni ezekkel a fotókkal.

„Néhány évvel ezelőtt végre rájöttem, hogy rendben van, ha más vagyok, nem akarok ugyanúgy kinézni, mint mindenki más.” – mondta.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet