Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Maria és Jake Grey, egy Texas-i házaspár, akik számára talán a válás az egyedüli megoldás arra, hogy kifizethessék egy genetikai betegségben szenvedő kislányuk orvosi ellátásait.

A válás az egyetlen megoldás a házaspár számára, hogy megmentsék a haláltól beteg gyereküket

Jake egy veterán, aki 40.000 dollárt keres évente, azonban ez az összeg csekélynek számít, ha figyelembe vesszük, hogy ebből a házaspár 15.000-et a hatéves Brighton orvosi ellátásaira szán, aki Wolf-Hirschhorn szindrómában szenved.

„Amikor születik egy kisbabád, a teljes életed képes vagy felforgatni miatta. A nap 24 órájában alkalmazkodnod kell hozzá. Nos, nekünk már 6 éve van egy kisbabánk” – nyilatkozta Maria, hozzátéve, hogy Brightonnak két testvére is van, akik közül az egyik hallási és látási problémákkal küszködik.

Az egyedüli módja annak, hogy Brighton ápolási kiadásait kiegyenlítsék, ha a kislányt elvált szülők gyermekeként tartják számon, mert így több kedvezményhez is hozzájuthatnának.

A magas költségek miatt, a pár fontolóra vette, hogy elváljon, hiszen számukra a gyerekek egészsége a legfontosabb.

„Megfogadtuk, hogy a lehető legjobb életet biztosítjuk nekik, amíg még mellettünk vannak.” – mondta az édesanya.

Dr. Thad Miller, a Texas-i egyetemről, elmondta, még sosem találkozott ilyen esettel. Egy ehhez hasonló családnak ez az összeg egy óriási kihívás.

„Ez az eset kimutatja, milyen nagy gondok vannak az egészségügyi rendszerrel” – mondta Dr. Miller, hozzátéve azt is, hogy az elvárt ellátási összeg valóban „sokkoló”.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!