KezdőlapBulvárAdvent a Duna Televízióban

Advent a Duna Televízióban

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A Duna Televízió Élő egyház című vallási műsora különleges riportokkal készül idén az adventre, a karácsonyvárás időszakára. Nézőink kárpát-medencei nagycsaládokkal készült beszélgetéseket láthatnak a négy adventi vasárnapon: november 28-án a szegénység-gazdagság, december 5én az összetartozás-megbocsátás, december 12-én a nemzedékek együttélése, advent utolsó vasárnapján, december 19-én pedig az ajándékozás áll majd a középpontban. Az Élő egyház adása minden alkalommal 12 óra 5 perckor kezdődik.

Advent a karácsonyvárás időszaka. Eljövetel a szó eredeti jelentése, az Úr eljövetelére, karácsonyra utal. Mint a legtöbb vallásban, a kereszténységben is bűnbánati idő volt az ünnepekre való felkészülés: a hívők visszatekintettek az elmúlt évre, böjtöltek, s harmóniát teremtettek nemcsak környezetükben, hanem a lelkükben is. Amióta a karácsony profanizálódott – és kizárólagos vallási jellege megszűnt–, eredeti tartalmától nem idegen módon a szeretet, a családok, az örömszerzés ünnepe lett. A Duna Televízió Élő egyház című műsorában idén éppen ezért a Kárpát-medence nagycsaládjainak életébe nyújt bepillantást a négy adventi vasárnapon, minden alkalommal más-más témát kínálva beszélgetőtársainak és a nézőknek.

Az Élő egyház november 28-án, 12 óra 5 perckor a szegénység-gazdagság témakörét járja körül. A sok gyermeket nevelő családok általában rossz anyagi körülmények között élnek. Mivel lehet ezt ellensúlyozni? Melyek azok az értékek, amelyek nem, vagy nem nagyon pénzfüggőek? Hogy lehet kevés pénzzel készülni a karácsonyra? Mi a helyzet a vendégmunkás apukákkal? És a válással? A karácsonyi készülődés során ezekre a kérdésekre keressük a választ.

December 5-én (12.05) az összetartozásról és a megbocsátásról lesz szó. A család olyan közösség, amelynek tagjai összetartoznak. A hosszú távú együttéléshez azonban elengedhetetlen, hogy rendszeresen megbocsássunk egymásnak, és megtanuljunk mindig új szemmel nézni a másik emberre. Igaz ez a nemzetre is. Mitől más egy magyar család karácsonya, karácsonyi készülete, mint a többségi nemzet tagjaié? És vajon ebből a szempontból milyen veszélyeket hordoz a vegyesházasság?

December 12-én (12.05) a nemzedékek együttélése áll a műsor középpontjában. Sok helyen az idős nagyszülők is együtt élnek a kisgyerekes családdal. Milyen értékeket rejt magában ez a helyzet, és milyen nehézségei vannak? Nincs magányos öreg, sem csellengő gyermek. Ugyanakkor hogyan tud megvalósulni a tisztelet, a másik elfogadása?

Advent utolsó vasárnapján, december 19-én (12.05) pedig az ajándékozással foglalkozunk. Mit és miért adunk egymásnak ajándékba? Készítsünk vagy vásároljunk? Hogy lehet személyes, ötletes karácsonyi ajándékokat adni?Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet