KezdőlapBulvár„Az emberek szerint önző vagyok, amiért átörökítettem a rákot a kislányomnak -...

„Az emberek szerint önző vagyok, amiért átörökítettem a rákot a kislányomnak – szerintük nem kellett volna gyereket vállalnom”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A 28 éves Carla Mississippi államban él 5 éves kislányával, Riley-val és vőlegényével, Luke-kal. Carlánál kétoldali retinoblastómát diagnosztizáltak, amikor még csak 3 éves volt, és ennek következtében elveszítette a bal szemét. Riley-nál 6 hónapos korában diagnosztizálták ugyanezt a betegséget, és 2 éves korában eltávolították a jobb szemét. Carla azt mondja, a lánya hihetetlenül magabiztos, és neki is rengeteg önbizalmat ad.

A retinoblastoma a szem egy ritka, gyermekkorban előforduló rosszindulatú, a szem mélyén levő ideghártyából (retina) kiinduló daganat, aminek létezik egy öröklődő formája.

Carla 18 éves volt, amikor teherbe esett, és bár nem tervezte a gyerekvállalást, tudta, hogy mindenképpen megtartja a babát, annak ellenére, hogy tudta, 50% az esélye annak, hogy örökli a betegséget.

Amikor Carlánál először diagnosztizálták a betegséget 3 éves korában, az orvosok eredetileg azt mondták, talán 2 hete lehet hátra, de az édesanyja, Mary nem volt hajlandó beletörődni ebbe.

Carla körülbelül 4 éves volt, amikor eltávolították a bal szemét, de a jobbat szerencsére sikerült megmenteni, miután krioablációval, vagyis fagyasztással roncsolták a daganatos szöveteket. A krioabláció lényege, hogy a fagyasztást fókuszáltan az elpusztítani kívánt szövetben alkalmazzák, de az egészséges szövetek épek maradnak.

„Az emberek szerint önző vagyok, amiért átörökítettem a rákot a kislányomnak - szerintük nem kellett volna gyereket vállalnom”
Fotó: Truly/YouTube

Carla azonban egész életében önbizalomhiánnyal küzdött, és a haja mögé rejtette a fél arcát, egészen addig, amíg Riley el nem veszítette a jobb szemét. Kislánya bátorsága neki is erőt adott, és azóta már nem rejtőzik el, sőt, büszkén vállalja önmagát, és a lányát is erre tanítja.

„Az egyetlen dolog, amitől nagyon féltem, hogy ez nagy hatással lesz rá ilyen fiatalon. De Riley nagyon magabiztos. Folyton azt mondogatja nekem, hogy „anyu, gyönyörű vagyok” – mondja Carla azzal kapcsolatban, hogy viselte Riley a megpróbáltatásokat.

Az édesanya gyerekszépségversenyekre is benevezte a lányát, amit mindketten nagyon élveznek. Riley azt mondja, igazi hercegnőnek vagy királynőnek érzi magát a csillogó ruhákban, ráadásul a szépségversenyekkel adományokat is gyűjtenek különböző szervezetek számára.

Sokan kritizálják az édesanyát, amiért szépségversenyekre nevezi be a lányát, sőt, egyesek egyenesen azért is, amiért gyereket vállalt a kockázatok ellenére: „Felelőtlenség úgy gyereket szülni, hogy tudod, mekkora fájdalmat okozhatsz neki.”

„Az emberek szerint önző vagyok, amiért átörökítettem a rákot a kislányomnak - szerintük nem kellett volna gyereket vállalnom”
Fotó: Truly/YouTube

„Kiszúrtad a szemét, hogy olyan legyen, mint te” – ilyen, és hasonló megjegyzéseket kap Carla a közösségi médiában megosztott képeihez és videóihoz, de próbálja figyelmen kívül hagyni a kritikát. „Azt mondanám ezeknek az embereknek, hogy nem érdekel a véleményük. A dolgok egyszerűen megtörténnek, Istennek célja van Riley-val, itt van, és okkal van itt” – mondja az édesanya.

Carla és Luke akkor ismerkedtek meg, amikor Riley körülbelül 1 éves volt, és a férfi mellettük állt, és végig támogatta őket a nehézségekben. Riley hamarosan elkezdte őt apának szólítani, és Luke kész volt vállalni ezt a szerepet.

A pár a jövőben szeretne közös gyerekeket, de mesterséges megtermékenyítéssel próbálkoznak majd és genetikai szűrést végeznek, hogy születendő gyerekeik ne örököljék a betegséget.

„Mindig volt egy olyan érzésem, hogy minden rendben lesz, és talán ez az érzés valóban igaz volt, de a dolgoknak előbb rosszra kellett fordulniuk, mielőtt minden rendbejött volna” – mondja Carla.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet