Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Egy perui kisváros polgármestere halottnak tettette magát, hogy elkerülje a büntetést, mivel megszegte a kijárási tilalmat.

A New York Post szerint a helyszínre érkező rendőrök egy koporsószerű ládában fekve találták az erősen ittas politikust, aki maszkkal az arcán úgy tett, mintha halott lenne.

2020. május 18-án Jaime Rolando Urbina Torres, Tantara polgármestere a kijárási tilalmat megszegve, szórakozni ment a barátaival.

Azt pontosan nem tudni, hová mentek inni a férfiak, egy dolog azonban biztos: amikor meglátták a rendőröket, pánikba estek.

Hogy elkerüljék a letartóztatást, szélsőséges módszerhez folyamodtak: befeküdtek egy-egy koporsóba (amelyekről nem tudni, pontosan mit kerestek ott), összekulcsolt kézzel, maszkkal az arcukon.

Azzal vádolták, hogy nem teljesíti a kötelezettségeit

A rögtönzött előadás azonban nem tévesztette meg a törvény őreit, akik lefotózták a polgármestert és barátját, mielőtt letartóztatták volna őket.

Torrest már korábban is számos kritika érte, mert nem vette komolyan a veszélyt, megszegte a kijárási tilalmat, és többször is távozott a városból a világjárvány alatt.

Az elmúlt hetekben többen is támadták a politikust, amiért nem tette meg a szükséges óvintézkedéseket a járvány megfékezése érdekében.

A kijárási tilalmat március 16-án vezették be az ország teljes területén. Peruban eddig több mint 100 ezer koronavírusos esetet igazoltak, és a vírusnak eddig több mint 3 ezer halálos áldozata van.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!