Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A 85 éves francia színésznő Saint-Tropez-i házában él, és a Covid-19 járvány okozta elszigeteltség sem viselte meg különösebben, mivel már régóta visszavonultan él. Csak egyetlen dolog hiányzott neki: az, hogy hírt kapjon húgáról, Marie-Jeanne-ról, akit több mint 20 éve nem látott.

„Az emberek most úgy élnek, mint a fogságban lévő állatok.” – nyilatkozta a színésznő a francia Le Journal du Dimanche hetilapnak.

„A koronavírus ketrecbe zárta őket, így most már tudják, milyen érzés így élni. Én különben sem kedvelem az emberek társaságát. De így sincs időm unatkozni!” – tette hozzá Brigitte, aki 12 kutyát tart.

Ugyanakkor beismerte, hogy számára is okozott nehézséget a járvány: nem jutott el hozzá a postás, így sem Norvégiában élő fia, Nicolas, sem a húga, a 82 éves Marie-Jeanne (Mijanou), aki a férjével, Patrick Bauchau komikussal, Los Angelesben él, nem tudott életjelet adni magáról. A színésznő ugyanis se telefont, se internetet nem használ.

Marie-Jeanne fiatal korában szintén szerepelt filmekben, karrierje legfontosabb szerepe Carol A férfigyűjtő (La collectionneuse) című filmben. Ez már csak azért is felejthetetlen a számára, mert a forgatáson ismerkedett meg férjével, akivel van egy Camille nevű lányuk. 1970-ben azonban úgy döntött, búcsút mond a filmszakmának, és néhány dizájnerrel közösen megalapította az Espace Loggia bútortervező vállalkozást.

„Igazság szerint félénk voltam a kamerák előtt, és nem éreztem jól magamat a forgatásokon” – vallotta be Marie-Jeanne, akit eleve inkább nővére sikere vonzott a filmes szakmához. Később azonban rájött, hogy soha nem tudna kikerülni B.B. árnyékából, aki a szó szoros értelemben igazi díva volt.

Ezt már olvastad? Brigitte Bardot „rákos daganatnak” nevezte a fiát és megtagadta a szoptatást

A két testvér nem is különbözhetne jobban egymástól.

„Az állatok iránti szeretet az egyetlen, ami közös bennünk a húgommal. Egyébként teljesen más az életünk. Tökéletes ellentétei vagyunk egymásnak” – mondja Brigitte, aki szerint konzervatívabb, visszafogottabb húga mindig elítélte őt viharos szerelmi élete miatt. Nem tudta megérteni, hogy hagyhatta egyetlen fiát volt férje, Jacques Charrier, gondjaiban, ahogy azt sem értette meg, miért fontolgatta Brigitte az öngyilkosságot, miután elvált Roger Vadim rendezőtől, akivel eleve viharos kapcsolata volt – két alkalommal is megcsalta a férfit.

A nővérek végül úgy döntöttek, a távolság jót tesz a kapcsolatuknak, de soha nem szakadtak el egymástól teljesen. Mind a mai napig leveleznek egymással. Most mindketten arra várnak, hogy a dolgok végre visszatérjenek a normális kerékvágásba, hogy újra megérkezhessenek a várva várt levelek.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!