KezdőlapBulvárComb nélkül született, de nem hagyja magát legyőzni: egy tolószékes fiú változtatta...

Comb nélkül született, de nem hagyja magát legyőzni: egy tolószékes fiú változtatta meg az életét

-

A 20 éves Ricardo Benitez egy nagyon ritka rendellenességgel született – nincsenek combcsontjai. A texasi fiú ennek ellenére képes volt mindenhez alkalmazkodni az életben.

Ricardo gyerekkora nem volt könnyű, hiszen szeretett volna ő is a többi gyerekkel együtt szaladni és futballozni, és bár keményen próbálkozott, tudta, hogy soha nem lehet olyan, mint mindenki más. Azt mondja, a dolgok akkor vettek igazi fordulatot a számára, amikor egy nyári táborban megismerkedett egy tolószékes fiúval, aki, amikor megtudta, hogy Ricardo futballozik, azt mondta, szeretne rá hasonlítani.

„Abban a pillanatban minden megváltozott, mert addig egész életemben senki nem akart még rám hasonlítani.” – mondja.

Ez volt a fordulópont az életében, ami megadta számára a szükséges motivációt, ekkor megértette, hogy mindenre képes, amire mások is, csak éppen másképp. Bár tudja, hogy soha nem lesz ő a leggyorsabb futó, vagy nem ő lesz a legjobb a különböző edzéseken, nem hagyja, hogy ez az útjába álljon. 2020 áprilisában lefutott egy teljes maratont, miután 9 hónapon át edzett rá, és a következő célja egy Ironman triatlon.

Éppen ezért a mindennapi szokásaira is odafigyel, például arra, hogy korán keljen, és egészséges étrendet kövessen, hogy jó formában lehessen a következő megmérettetésen. Ricardo a szüleivel és a testvérével, Edwarddal, él. A családja mindig támogatta őt, bármilyen célt is tűzött ki maga elé.

„Amikor megszületett, tudtam, hogy a fiam lesz, és nem fogok másképp bánni vele. Úgy gondolom, elképesztő, hogy Ricardo az Ironman versenyre edz, és bebizonyítja, hogy az orvosok tévedtek.” – mondja a férfi édesanyja, Joanne.

Ricardo egy különleges, kézi meghajtású biciklit is használ, amivel könnyebben tud közlekedni. Az edzéseiről készült videókat a TikTokon is megosztja, és rendkívül büszke a teljesítményére.

„Úgy érzem, számomra az ég a határ. Azt hiszem, bármit el tudok érni, amit a fejembe veszek.”

„Élj minél teljesebb életet, ne vesztegess el egyetlen pillanatot sem, ne élj olyan életet, amiben bármit is megbánnál, és ha van egy álmod, akkor teljes szívedből próbáld megvalósítani azt.” – vallja Ricardo.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet