KezdőlapBulvárDwayne Johnson 15 évesen megakadályozta az édesanyja öngyilkossági kísérletét: „Megfogtam és visszahúztam”

Dwayne Johnson 15 évesen megakadályozta az édesanyja öngyilkossági kísérletét: „Megfogtam és visszahúztam”

-

Kétségbeesett próbálkozásai, hogy pénzt keressen az édesanyja megsegítésére, számos alkalommal bajba keverték. „Azt hiszem 17 éves koromra már 8 vagy 9 alkalommal tartóztattak le.” – vallotta be Dwayne Johnson.

Dwayne “The Rock” Johnson élete valóban lenyűgöző. A sztár néhány évtized leforgása alatt megjárta a legnagyobb mélységeket és a legmagasabb csúcsokat egyaránt. A legendás pankrátor és színész május 2-án ünnepelte 49. születésnapját, és kétségtelen, hogy hosszú utat tett meg gyerekkora óta – 14 évesen kilakoltatták az otthonából, és 17 éves korára legalább 8-szor került rács mögé.

Tizenéves korában Dwayne Johnson az édesanyjával, Atával élt, míg az apja, Rocky, aki szintén profi pankrátor volt, egyik mérkőzésről a másikra járt, és próbálta megkeresni betevő falatra valót. Johnson a gyerekkorára visszaemlékezve többek között arról is mesélt a The Hollywood Reporternek, amikor 14 évesen egy napon kilakoltatási értesítés várta őt az ajtóban, amikor hazaért.

„Egy nap hazamentünk, és egy lakatot találtunk az ajtón, valamint egy kilakoltatási értesítést. Anyám zokogni kezdett. Sírt és teljesen összetört. Hol fogunk lakni? Mihez fogunk kezdeni? – kérdezte.” – emlékszik vissza a színész. 15 éves korában Johnson édesanyja a fia szeme láttára próbált meg véget vetni az életének, de a színész még éppen idejében közbelépett, és megmentette.

„Kiszállt az autóból, és elindult, szemben a forgalommal.” – mondta Johnson az Express szerint. Az első szembejövő autók szerencsére gyorsan félrehúztak, és Johnson azonnal cselekedett: „Megfogtam és visszahúztam az út szélére. Ami igazán őrült dolog ebben az öngyilkossági kísérletben, hogy az anyám a mai napig semmire nem emlékszik belőle, és valószínűleg jobb is, hogy nem emlékszik.”

Dwayne Johnson megpróbált minden lehetséges módon segíteni anyagi gondokkal küzdő családjának, és elkeseredett próbálkozásai sokszor bajba is keverték őt. Egy ponton csatlakozott egy tolvajbandához, és lopni kezdett a turistáktól.

„Egy tolvajbanda részei voltunk, akik a turistákat célozták meg. A pénz, a csúcskategóriás ruhák és ékszerek voltak a célpontok, amiket aztán gyorsan eladtunk.” – mondta Johnson.

Miközben meggyűlt a baja a törvénnyel, hogy valahogy biztosítsa a család megélhetését, elkezdte kigyúrni magát, és ezzel megalapozta a jövőjét.

„14 éves koromban kezdtem el edzeni, és ekkor kezdődtek el a letartóztatások is – verekedésért, lopásért, mindenféle ostobaságért, amit nem kellett volna csinálnom.” – eleveníti fel.

De bármilyen bajba is keveredett, minden délután eljárt az edzőterembe. Ugyanakkor a bajt sem tudta elkerülni, és többször is letartóztatták.

„Azt hiszem 17 éves koromra már 8 vagy 9 alkalommal tartóztattak le.” – vallotta be Dwayne Johnson.

Végül az apja és a nagyapja nyomdokaiba lépett, és pankrátor lett belőle. Innentől pedig már nem volt megállás, és hamarosan a csúcsra ért.

Dwayne “The Rock” Johnson ma az egyik legjobban fizetett színész a világon. Néhány évvel ezelőtt a The Hollywood Reporternek így nyilatkozott az életéről: „Ahol én felnőttem, ha egy ajtó bezárult, nem nyílt ki helyette egy ablak. Nem volt más, csak repedések, és én bármit megtettem volna azért, hogy átjuthassak ezeken a repedéseken – kapartam, karmoltam, haraptam, toltam és véreztem. Most itt van előttem a lehetőség. Az ajtó nyitva áll, és akkora, mint egy garázs bejárata.”

Johnson a pankrátorság után sikeres színész lett, de írt már könyvet is, és saját divatcéget is létrehozott, és legközelebb talán a politikába is belekóstol, még azzal is viccelődött, hogy talán ő lesz a következő amerikai elnök.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet