Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Valentin Ceaușescu, Nicolae Ceaușescu legidősebb fia, 42 év munka után vonult nyugdíjba. Elárulta, milyen munkát végzett, és mekkora nyugdíjat kap most, 72 éves korában.

Valentin Ceaușescu fiatal korában igazi herceghez méltó életet élt, az egykori kommunista elnök Nicoale Ceaușescu és felesége, Elena legidősebb fiaként. Igazság szerint akkoriban sokan a „Herceg” gúnynévvel is illeték.

Bármit megkapott, amit csak szeretett volna, hiszen mindig is ő volt a szülők kedvence, így a márkás ruháktól kezdve, a fényűző partikon át a bukaresti Steaua labdarúgócsapat vezetéséig mindene megvolt.

Testvéreivel ellentétben nem vett részt a politikában, édesanyja, Elena, leginkább azért volt rá büszke, mert tanult embernek tartotta, aki jó nevű külföldi egyetemen végzett, rendkívüli módon szerette a művészeteket és értékelte a kultúrát, a szépséget.

Ceausescu legidősebb fia, Valentin Ceausescu

Valentin Ceaușescu fizikusi végzettséget szerzett és atomfizikusként a Horia Hulubei Atomfizikai Intézetben dolgozott 1970-től egészen nyugdíjba vonulásáig. Mielőtt nyugdíjba ment volna 5000 lejes (365 000 forint) fizetése volt, most pedig 3200 lej (valamivel több, mint 230 000 forint) nyugdíjat kap a román államtól.

Ezt már olvastad? Otthon Nicolae Ceaușescunál: így néz ki a volt diktátor rezidenciája, 30 évvel a kivégzése után

Érdemes megemlíteni azt is, hogy 1990 után teljesen visszavonult a közélettől, és nem sokat lehetett tudni róla. Időnként különböző pletykák terjedtek el arról, hogy szegénységben él, vagy hogy komoly egészségügyi problémái vannak.

Tavaly augusztusban egy online kiadvány bejelentette, hogy szívroham következtében meghalt, erre azonban ő maga cáfolt rá, amikor betelefonált egy hírtelevízióba.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!