Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Nem lehet szavakkal kifejezni azt, amikor valaki elveszti egyik közelálló szerettét. Pokorny Lia kilenc évvel ezelőtt vesztette kedvesét. A színésznő sokáig nem beszélt a fájdalomról, ám most megtörte a csendet.

Pokorny Lia színésznő is átélte azt, amit oly sok ember átélt már, 9 évvel ezelőtt elvesztette szerelmét, és bár sokáig nem beszélt fájdalmáról, most mégis megtörte a csendet, remélve ezzel azt, hogy másoknak is segíthet.

“A gyász mindenkinél más. Lelki hullámvasút, a születés és a halál, mindkettő olyan megrendítő pillanat, amelyekre nem tudunk hatni. Az utóbbi persze, más, hiszen a nagy veszteséget nehéz befogadni” – mondta Pokorny Lia a Blikknek, hozzátette, nehezen dolgozta fel párja halálát.

“Az ember lelke nem akarja elfogadni, hogy soha többé nem láthatja azt, aki addig az élete része volt. Minden pillanatban arra gondol, ha belép egy szobába, ő biztosan ott lesz, vagy látni véli az utcán bárhol, mert a lélek keresi a kiskapukat. Egy szakítás után még reménykedhet az ember, amiből erőt meríthet a túléléshez, egy veszteség után azonban nincs mód és esély, hogy újra beszélhessen vele” – mondta a gyönyörű színésznő.

Lia azt is kifejtette, hogy rengeteg módszer van arra, hogy hogyan kell feldolgozni a gyászt, de mindenkinek meg kell találnia a megfelelőt számára, még akkor is, ha az pokoli kínokkal jár.

“Az elfogadás hullámzó: volt, amikor úgy éreztem, minden rendben, majd húsz perccel később rosszul lettem. Attól függetlenül, ki hogyan éli meg a gyászt, magából kibeszélve vagy bezárkózva, szerintem fontos, hogy szakember segítségét kérjük. Akármennyire is azt hisszük, ismerjük magunkat, ez nem igaz, nem tudhatjuk, mit vált ki belőlünk egy ilyen tragédia. Segítség kell, hogy később önmagunk és a környezetünk is boldog legyen” – mondta a színésznő, aki a gyászban a munkába temetkezett, mintegy terápiaként fogta fel.

A színésznő egy munkanapot sem hagyott ki a tragédia után, nem adta vissza a szere­peit, a munkát terápiának tekintette.

Pokorny Lia fia, Misi nyolcéves volt, amikor bekövetkezett a tragédia, ezért mindent megtett, hogy gyermeke minél kevesebbet érzékeljen abból, ő min megy keresztül.

“Anyaként nem engedhettem, hogy ne éljem túl ezt. Ha magamra is zártam a szobaajtót, és némán üvöltöttem a fájdalomtól a párnába, akkor sem hagyhattam, hogy a fiam azt lássa, elveszítheti az anyukáját. Misi születése után éreztem, ezerszer nagyobb erőm van, mint képzeltem, és ez mindenen átsegít. Ez akkor sem volt másképp” – mondta a lapnak a színésznő.

Fotó: MTI/Zih Zsolt

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!