Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A fiatal fotómodell, Chloe Ayling azt gondolta, megütötte a főnyereményt. Egy fotózás miatt utazott Milánóba, melytől a karrierje legnagyobb sikerét remélte, az álma azonban gyorsan vált szörnyű valósággá. Elkábították, elrabolták, és hat napig fogva tartották. A lánynak azonban sikerült megszöknie anélkül, hogy a haja szála is görbült volna. Magába habarintotta ugyanis az elrablói egyikét…

Elrabolták Milánóban, de sikerült megszöknie: „Elcsábítottam a férfit, aki fogva tartott.”

Mivel más ésszerű kiutat nem látott a helyzetből, két nappal az elrablása után Chloe közeledni kezdett a tettesek egyikéhez, egy Lukasz Herba nevű, lengyel származású fickóhoz. Ahhoz, hogy a tervét véghezvigye, a lány még arra is hajlandó volt, hogy megossza az ágyát az elrablójával.

„Minél többet beszélgettünk, annál közelebb kerültünk egymáshoz, aztán amikor rájöttem, hogy tetszem neki, pontosan tudtam, hogy ezt kell az előnyömre fordítanom.” – számolt be őrült tervéről Chloe. A fotómodell azt is elárulta, Lukasz volt az, aki Milánóba hívta őt egy fotózásra, de igazából az volt a célja, hogy egy internetes árverésen eladja a lányt. Chloe megkötözve tért magához, egy elhagyatott tanyán. Minden mozdulatát és rezdülését figyelték.

Lukasz elárulta a lánynak, hogy szexuális rabszolgaként bocsátják őt áruba, de felhagyna a tervével, amennyiben Chloe vagy a családja kifizeti neki a 300 ezer eurós váltságdíjat. Aztán, ahogy a modell is érdeklődést mutatott iránta, a férfi meglágyult, engedélyt kért Chloetól, hogy megcsókolhassa, és még egy párkapcsolat lehetőségét is fontolgatta.

„Tudtam, hogy ez lesz az esélyem a menekülésre. Amikor láttam, hogyan reagál a szavaimra, amikor azt mondtam neki, bármi lehetséges a közös jövőnket nézve – lelkesült volt, és láthatóan alig várta, hogy ez megtörténjen, csakis a kapcsolatunkról beszélt – rádöbbentem, folytatnom kell ezt a játékot.” – mesélte a lány utólag, az egyik TV-csatornának adott interjújában.

Amint Lukasz rájött, hogy egyetlen centet sem fog kapni Chloeért, szabadon engedte őt, mi több, Nagy-Britannia milánói konzulátusáig kísérte a lányt. Amíg arra vártak, hogy az kinyisson, egyes szemtanúk szerint egy kávézóban várakoztak, miközben beszélgettek, viccelődtek és nevettek.

„Tudom, hogy furcsán hangzik, de hogyan viselkedj ellenségesen azzal a személlyel, aki kedvel téged, és akinek a birtokában áll a szabadulásod kulcsa? Minden tőlem telhetőt el kellett követnem ahhoz, hogy belém szeressen.” – szólt a mentségére Chloe. A lány végig attól rettegett, hogy meg fog halni. Az olasz rendőrségnek úgy nyilatkozott, több rabló is lehetett, ő viszont csak két férfi arcát látta.

A történtek ellenére az olasz sajtó úgy állította be az ügyet, mintha a lány megjátszotta volna a saját elrablását, és a szabadulásának körülményeit is megkérdőjelezték. A lényeg, hogy Lukasz Herbát végül elkapták a hatóságok, és 16 év 9 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték. A férfi azonban végig tagadta a Chloe által felhozott vádakat, és szentül állította, hogy már egy ideje ismeri őt, szerelmes belé, és nem ártana neki. Mindössze botrányt akart kelteni, amit felkaphat a sajtó, és amivel fellendítheti az ifjú fotomodell karrierjét.

Meg kell hagyni, kézzel fogható bizonyítékok nélkül rendkívül érdekes ez a történet. Te kinek hinnél, a lánynak vagy az állítólagos elrablójának?


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!