KezdőlapBulvárErzsébet királynő levele elárulja, mit érzett valójában Diana hercegnő halálakor

Erzsébet királynő levele elárulja, mit érzett valójában Diana hercegnő halálakor

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Évekkel a megrázó esemény után került napvilágra Erzsébet királynő Lady Henriette Abel Smithnek írt levele, melyben arról vall, hogy érezte magát Diana hercegnő halálakor.

Lady Henriette Abel Smith nagyon közel áll Erzsébet királynőhöz, éppen ezért gond nélkül fedte fel neki a legbelsőbb érzéseit is. A levél tulajdonképpen a tragikus hirtelenséggel bekövetkező halál kapcsán Abel Smith részvétnyilvánítására született válasz – írja a Yahoo.

Akkoriban Erzsébet királynőt számos erős kritika érte, egyrészt azért, mert nem volt hajlandó a lehető legrövidebb időn belül visszatérni a Buckingham-palotába, másrészt pedig azért, mert először megtagadta a zászló leengedését, valamint azért is, mert későn küldött gyászüzenetet a teljesen kétségbeesett népe számára.

A brit nyilvánosság bizalma valójában nagyon megingott, mivel úgy ítélték meg, hogy a Palota nem megfelelően reagált Diana hercegnő halálára. Erzsébet királynő később előkerült levele azonban most azt bizonyítja, hogy korántsem volt olyan “közömbös” a menye halála iránt, mint ahogy akkoriban sokan állították.

Erzsébet királynő levele akkor került a nyilvánosság elé, amikor 2005-ben, Lady Henriette Abel Smith néhány személyes tárgyát aukcióra bocsátották.

A levélben Erzsébet királynő így írt:

“Nagyon szomorú vagyok, ez egy hatalmas veszteség az ország számára. Azt hiszem, hogy a halálra adott nyilvános reakció és a Westminster apátságban tartott ünnepség egy kicsit összehozta az embereket a világ minden tájáról. Vilmos és Harry olyan bátran viselkedtek, nagyon büszke vagyok rájuk”.

Erzsébet királynő Lady Henriette-hez írt levelében az utóiratban is halálhírrel kapcsolatos személyes érzelmeiről vallott:

“Azt hiszem, a leveled volt az első, amit kinyitottam – az érzelmeim még mindig annyira vegyesek, de mindannyian egy nagyon nehéz időszakot éltünk át.”

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet