KezdőlapBulvárEzért zárták ki a holland versenyzőt az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjéből

Ezért zárták ki a holland versenyzőt az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjéből

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Joost Kleint, aki Hollandiát képviselte volna az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében, mindössze órákkal a verseny előtt zárták ki, miután a rendőrség vizsgálni kezdte a produkciós stáb egyik női tagja által tett panaszt a versenyző ellen. Az énekest azzal vádolják, hogy megfenyegette az egyik női stábtagot.

Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) hivatalos közleményében így fogalmazott: „Amíg a jogi eljárás lezajlik, nem lenne helyénvaló, hogy a versenyző folytassa a versenyt.”

Az AVROTROS holland közszolgálati rádió- és televíziós műsorszolgáltató nem volt megelégedve a döntéssel, túl szigorúnak találták a kiszabott büntetést, és azzal érveltek, hogy több más megoldási lehetőséget is javasoltak a szervezőknek.

„Félreértés ne essék, egyetértünk a helyes viselkedés és jó modor fontosságával, de véleményünk szerint a kizárásról született döntés nem arányos ezzel a helyzettel.”

Az incidens a május 9-i elődöntőben történt, a holland tévétársaság pedig most további részleteket árult el a történtekről.

Az AVROTROS szerint Klein többször is jelezte, hogy nem szeretné, ha filmeznék, és a kérés figyelmen kívül hagyása vezetett a fenyegető mozdulathoz, de hangsúlyozták, hogy az énekes nem ért hozzá a kamerát kezelő nőhöz.

Az EBU ugyanakkor megerősítette, hogy a spekulációkkal ellentétben az incidensben nem volt érintett más előadó vagy stábtag.

Az EBU a döntését indokolva azt nyilatkozta: „Zéró toleranciát alkalmazunk a rendezvényünkön tanúsított helytelen viselkedéssel szemben, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a verseny minden munkatársa számára biztonságos és védett munkakörnyezetet biztosítsunk. Ennek fényében Joost Klein viselkedését a stáb egyik tagjával szemben a versenyszabályok megsértésének tekintjük.”

A 2024-es Eurovíziós Dalfesztivált végül Svájc nyerte, 591 ponttal, a második pedig Horvátország lett 547 ponttal. A top ötbe továbbá Ukrajna (453 pont), Franciaország (445 pont) és Izrael (375 pont) jutott be, bár az izraeli versenyzőt, Eden Golant többen kifütyülték fellépés közben.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet