Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Fodrász székében sok minden elhangzik. Elpanaszoljuk a házassági, munkahelyi problémáinkat, megtárgyaljuk a friss pletykákat. Eileen Korey esetében a dolgok nem éppen a megszokott módon zajlottak.

Fodrászhoz ment, aki váratlan felfedezést tett, ezzel pedig megmentette az életét

Elieen a 80-as években egészségügyi tudósító volt a WKYC TV-nél, Clevelandben. A városban már messziről megismerték a piros hajfürtjeiről. Még akkor is megtartotta jellegzetes hajviseletét, amikor munkát váltott.

Néhány hetente elment a kedvenc fodrászához egy kis vágás és festés miatt. Nem sejtette, hogy egyik látogatás sötét fordulatot vesz, amikor a fodrász sokkoló felfedezést tesz.

Amikor Karry Phillips elkezdte szétválasztani Elieen haját, szokatlan dologra lett figyelmes. Karry azt nyilatkozta a Yahoonak, hogy az a módszer, amivel ők festik a hajat, lehetővé teszi, hogy alaposan átvizsgálják a vendég fejbőrét.

A piros tincsek között ott lapult egy barna folt. Karry a kliensre és egyben régi barátra nézett és azt mondta: “Ez nem néz ki jól. Nem emlékszem, hogy láttam volna eddig.”

Kari azt javasolta, menjen el bőrgyógyászhoz, hogy tisztázódjon a helyzet. Arra gondoltak, hogy csak egy furcsa anyajegyről van szó, de azért biztosra akartak menni. Szóval Elieen el is ment az orvoshoz, majd élte tovább a mindennapjait. Hetekkel később viszont, a nőt sokkolták a vizsgálat eredményei.

Pamela Davis, Elieen bőrgyógyásza biopsziát javasolt, ami során kiderült, hogy a barna folt valójában melanoma. Szerencsére sikeresen eltávolították és nem kellett kemoterápiás-  vagy sugárkezeléshez folyamodni, ugyanis időben észrevették a bajt.

Tudja, hogy Karry nélkül rossz vége lett volna a történetnek

“Nem éreztem semmit, mert nem dudorodott ki. Része volt a felső bőrrétegnek és nem is hatolt mélyebbre.”

Dr. Davis példaként használja Elienn történetét, arra biztatva mindenkit, gyakran ellenőrizzék a bőrüket és kérjék meg a fodrászukat, hogy vizsgálja meg alaposan a fejbőrt.

“Én és más orvostársam sem tudunk mindenkit megvizsgálni, viszont megkérhetjük a fodrászunkat, hogy amikor vizes a hajunk, nézze át a fejbőrünket.”

Lehet, hogy furcsán hangzik, de életmentő lehet.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!