KezdőlapBulvárKiakadtak az emberek az apukára, aki pórázt tett ötösikreire: "Ha nem tudod...

Kiakadtak az emberek az apukára, aki pórázt tett ötösikreire: „Ha nem tudod kezelni őket, ne legyen ennyi gyereked”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Manapság a gyereknevelés már önmagában is nagy feladat. A fiatal szülőknek nem csak a családtagok véleményét kell meghallgatniuk, hanem azt is el kell viselniük, hogy véletlenszerű idegenek az interneten kommentálják a nevelési módszereiket.

Jordan Driskell ötgyermekes fiatal apuka. Az ötösikrei történetesen 5 évesek. Elképzelhető, hogy 5 egykorú gyermekről gondoskodni elég megterhelő lehet. Különösen 5 éves korban, amikor egy gyermek kíváncsi és szeret felfedezni.

A 31 éves apuka, Jordan Driskell úgy döntött, hogy kreatív megoldást talál a problémájára. Gyerekeknek szánt pórázt vásárolt, hogy kordában tudja tartani a féktelen gyerekeit, amikor kimennek.

Korábban Driskellnek volt egy hatszemélyes babakocsija, ezt azonban nagyon hamar megunták, mert a gyerekek unták magukat, amikor benne ültek. A babakocsit ráadásul hihetetlenül kényelmetlen volt bárhová elvinni.

A póráz segít a kisgyerekeknek abban, hogy a család kirándulásaik alkalmával a környezetüket felfedezhessék, anélkül, hogy az apjuk szem elől veszítené őket, vagy elveszítené az irányítást felettük, és ezáltal biztonságban tudnák őket!

Driskell közzétett egy videót a család kirándulásáról, ami rengeteg negatív visszajelzést váltott ki. A pórázon lévő gyerekekről készült videó több mint 3 millió megtekintéssel vírusszerűen terjedt el. Több százan kommentelték, hogy a gyerekek nem állatok, és ezért nem kellett volna pórázon tartani őket.

„Ha nem tudod kezelni őket, ne legyen ennyi gyereked” – szólt be valaki az apukának.

Mások pedig tanácsnak álcázott megvetést közvetítettek: „Nem tudnád rendesen nevelni a gyerekeidet?”. „Beszéljék meg velük, miért kockázatos a menekülés”.

Dr. Deborah Gilboa, a szülői nevelés és a serdülőkori fejlődés szakértője más véleményen volt. Szerinte a póráz nem fogja a gyereket arra késztetni, hogy állatnak higgye magát. És ha a póráz alternatívája az otthon maradás, akkor természetesen a póráz sokkal jobb választás!

Dr. Gilboa szerint a póráz nagyszerű eszköz a fiatalabb gyermekek vagy az idegrendszeri eltérésekkel küzdő gyermekek számára, hogy nyilvános környezetben is kontroll alatt tarthassák őket. Azonban azt mondta, hogy ha egy gyermek nyolc-kilenc éves korára nem szabadul meg a póráztól, és ezért nem fejlődött ki a figyelmi képessége, az bajos lehet.

Addigra a szülőknek képeseknek kell lenniük arra, hogy hatékonyan kommunikáljanak a gyerekekkel szóban, ahelyett, hogy olyan eszközökre hagyatkoznának, mint a póráz.

A szülőknek szabadságot kellene biztosítani, hogy úgy nevelhessenek, ahogyan akarnak, anélkül, hogy a társadalom felesleges ítéleteivel szembesülnének.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet