KezdőlapBulvárNatascha Kampusch: 10 éves korában rabolták el, több, mint 8 éven keresztül...

Natascha Kampusch: 10 éves korában rabolták el, több, mint 8 éven keresztül volt fogságban!

-

Mindössze 10 éves volt Natascha Kampusch, amikor az utcáról elrabolta egy Wolfgang Priklopil nevű férfi, a lány azonban mindvégig bízott benne, hogy egyszer majd újra szabad lesz.

A 8 és fél évig fogvatartott lány arcát valószínű sokan nem ismerik, de történetét annál többen hallották Ausztriában. Natascha Kampusch 3096 nap után menekült el a fogvatartójától, és jelenleg olyan embereknek segít a történtek feldolgozásában, akik hasonló helyzettel kellett megküzdjenek életükben.

Natascha Kampusch 1988-ban született Bécsben, a városszéli szociális lakásokban nőtt fel, olyan környéken, ahol leginkább alkoholproblémákkal küzdő, munkanélküli személyek éltek. Szülei elváltak, a 10 éves kislány pedig nap, mint nap arról álmodozott, hogy egyszer elszökik erről a helyről. Dolgozni szeretett volna, hogy el tudja tartani magát, legyen lakása, és boldog lehessen.

1998. március 2-án azonban ez az álma rémálommá változott. Alig 5 percre lakott az iskolától, mégis ez az távolság is elég volt ahhoz, hogy egy Wolfgang Priklopil nevű kommunikációs szakember elrabolja. A férfi már rég tervezte a lány elrablását, még egy kis ablak nélküli, hangszigetelt szobácskát is épített neki a Bécstől 24 km-re fekvő Strasshof városában.

A rendőrség mindent megtett azért, hogy megtalálják a lányt, minden lehetséges információt összegyűjtöttek, ami az elrablóhoz vezethet. Egy 12 éves diák például azt mondta, hogy látta, amint egy fehér furgonba tuszkolta be egy férfi Natascha-t. A leírásnak megfelelő furgonok tulajdonosai között volt Priklopil is.

A 35 éves férfi a kihallgatáson elmagyarázta, hogy egy nagyobb mennyiségű építőanyag szállításához volt szüksége a furgonra. A kihallgatás során megközelítőleg 700 autót ellenőriztek a rendőrök, így nem keltett különösebben gyanút Priklopil sem, hiszen teljességgel elfogadható magyarázatot adott.

Mindeközben a kislány egy 5 négyzetméteres szobában sínylődött, és az egész serdülőkorát itt töltötte. A föld alá ásott szobát két kemény ajtó zárta, az egyik közülük 330 kg-s volt, ablaka nem volt, csak egy kis szellőzőnyílás biztosította a levegőt a zárkában. Natascha az első 6 hónapban egyáltalán nem hagyta el a szobát, majd utána néha egy-egy kis időre kivitte a férfi a levegőre.

A férfi annak ellenére, hogy viszonylag kedves volt a lány, alapjában véve teljesen megzavarodott, hiszen azt képzelte magáról, hogy ő egy egyiptomi isten, és Uramnak kellett szólítsa Natascha. Később pedig már az sem volt ritka, hogy napi rendszerességgel verést is kapott Prikopiltól, aki lelkileg és fizikailag is bántalmazta.

2006 augusztusában a férfi arra kérte Natascha-t, hogy porszívózza ki az autóját, azonban közben megszólalt a telefonja, és arrébb ment, hogy ne zavarja a porszívó zúgása. Ezzel volt szerencséje Natascha-nak, hiszen egy óvatlan pillanatban gyorsan átszökött a kerítésen és elmenekült. Végül a rendőrség megpróbálta elkapni a férfit, de az egy vonat elé vetette magát. Natascha a történtek feldolgozása érdekében három könyvet írt, majd ezek alapján elkészült az életéről a “3096 nap” című könyv is.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet