KezdőlapBulvár“Néha senki sincs ott, aki segítsen, és ez borzasztónak tűnik!” - Vilmos...

“Néha senki sincs ott, aki segítsen, és ez borzasztónak tűnik!” – Vilmos herceg az édesanyja hiányával és az apaszereppel küzd!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A szülővé válás egyáltalán nem egy könnyű feladat, és nem egyik pillanatról a másikra lesz valakiből anya vagy apa, ahogy nő a gyerek, úgy teljesednek ki a szülők is.

Vilmos herceg nemrég elárulta, hogy miért volt olyan nehéz számára az apaszerep. Édesanya elvesztésének tragédiája legjobban akkor tört fel benne, amikor gyereke lett. Erről a fájdalmas érzésről Vilmos herceg a BBC One csatornán közvetített dokumentumfilmben (Football, Prince William and Our Mental Health) vallott őszintén.

A dokumentumfilm alapkoncepciója tulajdonképpen a mentális egészség, Vilmos herceg játékosokkal, szurkolókkal és klubvezetőkkel találkozik, és közben a mentális egészség fenntartásának fontosságáról beszélgetnek. A #HeadsUp# kampány keretén belül mutatják be, hogy mennyire fontos szerepe lehet a focinak a mentális egészség megőrzésében.

A filmben egy korábbi focista, Marvin Sordell is arról vallott, hogy milyen volt apa nélkül felnőni, majd a hiány megélésén keresztül egy fájdalmas és ismeretlen érzéssel találkozni, amikor ő is apává vált. A dokumentumfilm forgatása során Vilmos herceget is elárasztották a személyes emlékek, őszintén beszélt arról, hogy milyen volt, amikor gyerekei születésekor szembesült az édesanyja hiányának fájdalmas emlékével.

“A gyerek érkezése mindent megváltoztatott. Nálam is felszínre kerültek az édesanyámmal kapcsolatos emlékek, rámtört minden, amit ott akkor 15 évesen átéltem. Soha nem lehet tudni, hogy a múlt emlékei mikor árasztanak el, még akkor is, ha azt gondoljuk, hogy már mindent lezártunk. Az viszont nagyon sokat segített, hogy a feleségem ott volt mellettem, és mindenben támogatott” – mesélte Vilmos herceg.

“Együtt fejlődtünk és tanultunk. A szomorú pillanatokat sokkal nehezebb úgy megélni, ha azt gondoljuk, hogy egyedül vagyunk, és senki sem támogat”.

Kate Middleton azonban egy csodálatos és támogató társnak bizonyult, akire a herceg mindig számíthat. A párnak három gyereke van: György, Sarolta és Lajos.

Vilmos herceg szerint nagyon fontos a mentális és pszichológiai tanácsadás, éppen ezért, ha valaki úgy érzi, hogy egyedül nem megy, kérjen segítséget nyugodtan. Vilmos és Katalin egy non-stop pszichológiai tanácsadás vonalat indítását is szorgalmazta, sőt, a koronavírus ideje alatt próbáltak minél több mentális problémával küzdő ember számára segítséget nyújtani.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet