Oszvald Marika gödöllői otthonában fogadta a Mokka stábját, hogy megmutassa mi a tökéletes rezgő kocsonya titka és milyen finomságokat rak bele. A látogatás azonban kissé félresikerült, a műsor második részében a színművésznő arcul csapta a riporternőt, Hederman Stellát.
Az Operettszínház csillaga a Mokkában mutatta meg, hogyan készül a tökéletesen rezgő kocsonya. A művésznő már előző este megcsinálta a kocsonyát, amit aztán szétoszt a családjának, de a Mokkával megmutatta hogyan kell elkészíteni ez a téli eledelt.
Miközben Marika odatette a kocsonyának valót a kuktába, addig a Mokka riportere elkezdte hámozni a zöldségeket, először a répát, amit a késsel kezdett el kaparni.
Amikor Oszvald Marika meglátta, hogy mit csinál, kikapta a kezéből a sárgarépát és a hámozóval elkezdte megpucolni: „Te mit csinálsz? Milyen szakácsnő vagy te?” – szegezte a riporterhez a kérdést a színművésznő.
A látogatás második részében következett a kocsonyakóstolás, ami gondot okozott Stellának, ugyanis nem szereti a kocsonyát.
„Finom az, nagyon finom. Te figyelj, tiszta kollagén, egyed. Tiszta kollagén, ennek a gyönyörű kis pofádnak milyen jót fog tenni” – mondta Oszvald Marika a Mokka riporterének, majd arcul csapta és megpróbálta egy húsosabb kocsonyával megetetni a riportert.
A vicces jelenet után fánksütésre került a sor.
A kocsonya egyik titka a sok fokhagyma, amit ekkor kell beletenni a téli ételbe. Ha kíváncsi vagy, hogy Borbás Marcsi hogy készíti a finom kocsonyát, akkor ezt a receptet olvasd el!