KezdőlapReceptekEkkor kell hozzáadni a fokhagymát a kocsonyához, hogy igazán különleges íze legyen

Ekkor kell hozzáadni a fokhagymát a kocsonyához, hogy igazán különleges íze legyen

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az ízletes kocsonya titka a részletekre való odafigyelésben rejlik, és néhány alapvető lépés követését igényli.

Az egyik legfontosabb összetevő a jó minőségű disznóhúson, körmön és más bőrös-csontos részeken kívül a fokhagyma, de sokan elkövetik azt a hibát, hogy nem a megfelelő időben adják hozzá ezt az ételhez, és ezáltal sokat veszíthet az ízéből.

A kocsonya elkészítése nagyon egyszerű, de türelmet igényel, hogy a hús és a bőrös-csontos részek, például a körmök és a fülek is alaposan megfőjenek. Ezenkívül az ízesítés is fontos.

A kocsonya elkészítéséhez az első fontos lépés a jó minőségű hús kiválasztása, ami kellemes textúrát és gazdag ízt ad az elkészült ételnek. A húst, a körmöket, füleket és a sertésbőrt addig kell főzni, amíg az összes kollagén kifő a hozzávalókból, ez biztosítja ugyanis a kocsonya megfelelő állagát.

A főzési idő legalább 4 óra, és a húsnak a végén teljesen le kell válnia a csontokról.

Miután a hús megfőtt, és az ízesítésen a sor, de sokan elkövetik azt a hibát, hogy túl korán hozzáadják a fokhagymát az ételhez, így az veszít jellegzetes zamatából.A szakértők szerint a fokhagymát csak a főzés végén kell hozzáadni a kocsonyához, hogy az ízek intenzívek és frissek maradjanak. A fokhagyma ugyanis hajlamos elveszíteni ízének egy részét, ha hosszú ideig magas hőmérsékletnek van kitéve.

Az is jó megoldás lehet, ha két részre osztod a fokhagymát, és az egyik részét még a főzés kezdetén, a másikat pedig csak a végén adod hozzá a kocsonyához. A legjobb, ha összezúzod a fokhagymát, ahelyett, hogy felvágnád, így ugyanis felszabadulnak a benne lévő illóolajok, erőteljesebb ízt biztosítva.

Egy másik trükk, hogy a zúzott fokhagymát egy kevés olívaolajjal vagy vajjal érdemes megpárolni, mielőtt hozzáadnánk a kocsonyához. Ez a plusz lépés különleges zamatot biztosít a kész ételnek.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet