Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!

Piers Morgan, a híres brit televíziós műsorvezető, nemrég kijelentette, hogy szerinte Harry herceg felesége, Meghan Markle egyike azon képmutató, nyafogó és kiváltságos hírességeknek, akik cinikusan kihasználják az áldozat szerepkörét, ezáltal visszaszorítva a szólásszabadságot, és érvényteleníteni próbálnak mindenkit, aki ellent mer mondani állításaik igazságának.

Piers Morgan a The Mail on Sunday kiadványában fejtette ki véleményét azzal a hatalmas port kavart interjúval kapcsolatban, amit Sussexék Oprah Winfrey-nek adtak nemrégiben, ugyanakkor Sharon Osbourne távozásáról is beszélt a The Talk című műsorból.

Morgan nemrég kénytelen volt visszalépni az ITV Good Morning Britain című műsorának vezetésétől, miután nem volt hajlandó bocsánatot kérni azokért a kijelentésekért, amiket Sussex hercegnéjével kapcsolatban tett.

Harry herceg és Meghan Markle nemrég egy interjúban beszéltek Oprah Winfrey-nek a brit királyi családról, elárulták, hogy elszigetelve érezték magukat, anyagi támogatás nélkül maradtak, és arról is beszéltek, hogy állítólag három nappal a hivatalos ceremónia előtt, titokban már összeházasodtak. Rasszizmussal vádolták a királyi családot, és Meghan arról is beszámolt, hogy az öngyilkosság gondolata is megfordult a fejében. Harry herceg pedig bevallotta, hogy az utóbbi időben megromlott a kapcsolata az édesapjával, Károly herceggel, de ennek a kapcsolatnak a helyrehozása is szerepel a prioritásai között. A pár azt is elárulta, hogy második közös gyermekük egy kislány lesz.

Piers Morgan azonban azt állítja, kételkedik Meghan Markle számos kijelentésének hitelességében. Megkérdőjelezi például a titkos esküvői szertartást, de a hercegné azon nyilatkozatát is, miszerint elvették az útlevelét.

Piers Morgan azt is kifejtette, hogy Archie nem a lehetséges bőrszíne miatt nem kapta meg a hercegi címet, hanem azért, mert ez a cím nem jár automatikusan az uralkodó dédunokáinak, hacsak nem közvetlenül a trónörökös leszármazottairól van szó.

„Ez a szabály az anya etnikai hovatartozásától függetlenül érvényes. Így a legkomolyabb kijelentés, amely a faji kérdések miatt már így is túlfűtött Amerikában felháborodást okozott, valószínűleg valótlan állítás volt, amelynek célja feltehetően az volt, hogy maximális kárt okozzon a királyi családnak.” – mondta Piers Morgan.

„Azzal kapcsolatban pedig, amit a királynő támogatásáról mondtak az interjúban: az uralkodó dönti el, hogy kinek adja meg ezeket a címeket, ezért tulajdonképpen rasszizmussal vádolták Harry nagyanyját, Nagy-Britannia államfőjét.” – tette hozzá.

Ahogy azt már az interjú megjelenése után is kijelentette egy Twitter bejegyzésben, Morgan ismét megerősítette, hogy szerinte „botrányos árulásról” van szó, és bírálta Harry herceget azon kijelentése miatt, miszerint apja, Károly herceg, megvonta volna tőle az anyagi támogatást és a védelmet.

„Ez a gátlástalan és önző viselkedés nem lep meg egy olyan törtető hollywoodi színésznő részéről, mint Meghan Markle, de az, hogy Harry tönkretegye a családját a nyilvánosság előtt, miközben Fülöp herceg súlyos betegen a kórházban feküdt, teljesen váratlan egy olyan ember részéről, aki annak idején bátran szolgálta a hazáját és a királynőjét a háborúban. Így biztosan nem lehet boldog, ugye?” – írta Morgan.

Morgan megerősítette, hogy az interjú után tett kijelentései miatt felkereste őt Kevin Lygo, a Good Morning Britain műsorának rendezője, és felkérte, hogy kérjen bocsánatot, vagy távozzon a műsortól. Morgan úgy döntött, hogy nem kér bocsánatot.

Sharon Osbourne, Morgan régi barátja, megpróbálta megvédeni a műsorvezetőt a CBS The Talk című műsorában, ahol heves vitába keveredett műsorvezető társával, Sheryl Underwooddal, aminek eredményeként neki is el kellett hagynia az általa vezetett műsort. Morgan ezzel kapcsolatban így nyilatkozott: „Felháborító, de ami Sharonnal és velem történt az elmúlt két hétben, az valójában nem Meghan Markle-ról szól. Ő csak egyike azon képmutató, nyafogó és kiváltságos hírességeknek, akik cinikusan kihasználják az áldozat szerepkörét, ezáltal visszaszorítva a szólásszabadságot, és érvényteleníteni próbálnak mindenkit, aki ellent mer mondani állításaik igazságának.”

„Nem, itt sokkal többről van szó, mint egy téveszmés hercegnéről, és mindenkinek joga van, hogy szabadon, határozottan és szenvedélyesen kifejthesse őszinte véleményét, ha úgy tartja kedve.” – jelentette ki Piers Morgan.