KezdőlapBulvárRobert De Niro kénytelen túlórázni, hogy fizesse volt felesége extravagáns életmódját -...

Robert De Niro kénytelen túlórázni, hogy fizesse volt felesége extravagáns életmódját – állítja az ügyvédje

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A 77 éves színész azt mondja, a válás, a járvány és az adóhátraléka miatt fogy a pénze.

Robert De Niro minden projektet elvállal, amit felajánlanak neki, és túlhajszolja magát, hogy anyagilag támogatni tudja elhidegült felesége fényűző életmódját. De Niro ügyvédje, Caroline Krauss, a válóper virtuális meghallgatásán elmondta, hogy a sztár idős kora ellenére túlterheli magát munkával.

De Nirónak már így is adóhátraléka van, így a következő két filmje gázsiját ennek befizetésére kell költenie. A világjárvány kellős közepén zajló válása Grace Hightowertől súlyosbította a sztár anyagi helyzetét, és állítólag fogyóban van a pénze, miután tavaly még 500 millió dollár volt a színész nettó értéke.

„Mr. De Niro 77 éves és bár szereti a mesterségét, nem lenne szabad arra kényszerülnie, hogy ebben az elképesztő tempóban dolgozzon.” – mondta Krauss. „Mikor lesz ennek vége? Mikor lesz végre lehetősége arra, hogy ne kelljen elvállalnia minden egyes projektet, hogy ne kelljen heti 6 napot, napi 12 órát dolgoznia, hogy lépést tudjon tartani Ms. Hightower Stella McCartney divattervező iránti epekedésével?” Az ügyvéd hozzátette, hogy a járvány nemcsak pénzügyi válságba sodorja ügyfelét, hanem egészségügyi kockázatot is jelent.

„Holnap megbetegedhet, és akkor vége a partinak.” – fűzte hozzá.

Hightower évente egymillió dollárt fog kapni, és a pár eladja 20 millió dolláros lakását is, írja a NY Daily News. De az állítólagos pénzügyi problémák miatt, miközben De Nirónak 18,25 millió dolláros jövedelemadót kellett fizetnie 2018-19-re, volt felesége kiadásai tovább rontanak a helyzeten. Hightower csak 2019-ben 1,67 millió dollárt költött, többek között egy 1,2 millió dollár értékű gyémántot is vásárolt, írja a Vanity Fair. Ugyanakkor Hightower hitelkártya-limitjét 375.000 dollárról mindössze 100.000 dollárra csökkentették ez év januárjától, mondta a nő ügyvédje, Kevin McDonough, megtámadva De Niro elszegényedésre vonatkozó állítását.

„Amikor Mr. De Niro vasárnap villásreggelizni megy Connecticutba, bérel egy helikoptert, hogy eljuthasson oda. Amikor Floridába, vagy valahová máshová megy meglátogatni a barátait, magánrepülővel utazik. Az első osztályon utazni 1500 dollárba kerülne, de ez nem elég jó Mr. De Nirónak, inkább 50 ezer dollárt költ magánrepülőre egy hétvégére.” – állította Hightower ügyvédje.

A 2004-ben kötött házassági szerződés értelmében, miután eladják a házukat, megosztoznak az összegen, majd De Niro új, 6 millió dolláros házat vásárol feleségének és két gyerekének. Ez az egyezség csak a válás kimondásakor lép hatályba, amihez a papírokat még 2018-ban nyújtották be. Addig a színész kénytelen fizetni azért, hogy Hightower fenntarthassa a házasságuk alatt megszokott életmódját.

Matthew Cooper, a manhattani Legfelsőbb Bíróság bírója így fogalmazott az ügyben: „Ezek a kiadások egyáltalán nem szokványosak. A világ 99,9% számára ez szinte teljes mértékben elképzelhetetlen.” Hozzátette: „A válás után még mindig gazdagabbak lesznek, mint szinte minden ember, aki ezen a földön jár.”

A pár először 1997-ben házasodott össze, majd 1999-ben különváltak. 2004-ben találtak újra egymásra, és De Niro 2018-ban nyújtotta be a válási papírokat.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet