Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Tina Turnert éveken át bántalmazta az a férfi, akit élete szerelmének hitt, és az énekesnő állandó félelemben élt. A The Times-nak adott interjúban Tina arról beszélt, miért döntött úgy, hogy éveken át tartó szenvedés és bántalmazás után, mégis megbocsát egykori férjének, Ike Turnernek.

Tina Turner karrierje fantasztikusan sikeresen alakult. A Rolling Stone magazin a 17. helyen említi minden idők 100 legnagyobb énekesnője között. Emellett a Hollywood Walk of Fame-en is van csillaga. Anna Mae Bullock néven született az Egyesült Államokban, de lemondott amerikai állampolgárságáról, miután 2013-ban megszerezte a svájci állampolgárságot.

Az 1960-as években vált ismertté Tina Turner néven. Előbb egykori férje, Ike Turner oldalán tett szert hírnévre, majd később szólókarrierje is sikeres lett, olyan slágereknek köszönhetően, mint a What’s Love Got to Do with It, a Better Be Good To Me és a Private Dancer. Magánélete azonban teljesen másként alakult.

17 éves volt, amikor megismerte első férjét, Ike pedig 25. Abban az időben Tina a férfi együttesében énekelt, és sikere is volt az oldalán. Kettőjük szerelme a zene iránti közös szenvedélyen alapult.

Tina mindig is úgy érezte, hogy Ike jobban lelkesedik a zenei karrierjéért, mint kettőjük kapcsolatáért, de mivel „a szerelem vak”, túltette magát ezen.

1962-ben összeházasodtak, ekkor már gyerekeik is voltak. Azonban sem ez, sem a karrierjükben elért sikerek nem akadályozták meg, hogy Ike bántalmazza a feleségét. Valósággal megszállott volt.

Tina Turner első önéletrajzában, az 1986-ban megjelent I, Tina című könyvben mesélt kettőjük kapcsolatáról. A könyvben az énekesnő több erőszakos epizódról is beszámol.

„Ike szükségét érezte, hogy anyagilag és pszichológiailag egyaránt irányítson, hogy soha ne hagyhassam el őt.” – írta az énekesnő.

Néhány év borzalmas házasság után, 1968-ban Tina öngyilkosságot kísérelt meg. Bevett 50 darab altatót, abban a reményben, hogy többé soha nem ébred fel.

„Meggyőződésem volt, hogy a halál az egyetlen kiút. Tulajdonképpen megpróbáltam öngyilkos lenni.” – mondta.

Szerencsére túlélte az öngyilkossági kísérletet, és másnap, amikor felébredt, rájött, hogy nem akar meghalni.

„Boldogtalan voltam, amikor felébredtem, de azzal a reménnyel jöttem ki a sötétből, hogy túl kell élnem.” – mondta.

1978-ban végül elvált a férjétől. Úgy döntött, elmenekül, miután Ike egy éjszaka csúnyán összeverte. Mindössze 36 centtel a zsebében távozott, de soha nem bánta meg a döntését.

A különválás után Ike többször is megpróbálta újraéleszteni a kapcsolatukat, de minden alkalommal nemleges választ kapott.

„Kért, hogy menjünk együtt turnézni, de visszautasítottam. Ike nem az az ember volt, akinek megbocsátanál, és hagynád, hogy visszajöjjön.”  – mondta Tina Turner.

Az idő múlásával azonban a régi sebek is gyógyulni kezdtek, és az énekesnőnek végül sikerült megtalálnia magában az erőt, hogy megbocsásson volt férjének. „Minden eltűnt, mindent elfelejtettem.”

Az énekesnő sok szenvedés és sikertelen kapcsolat után végre megtalálta a boldogságot. 2013-ban ment hozzá szerelméhez, Erwin Bach-hoz.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!