Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Számos sztár mondta el a véleményét George Floyd halálával kapcsolatban, aki egy rendőri túlkapás miatt veszítette életét. Tóth Vera is elmondta véleményét az üggyel kapcsolatosan.

Az egész világot megrázta az, ami George Floyd-al történt, amikor egy rendőri intézkedés során életét vesztette. A férfi halálát fulladás okozta, egy rendőr több percen át térdelt a nyakán, a férfi emiatt nem kapott levegőt, később belehalt az intézkedésbe.

George Floyd valóságos forradalmat indított az Egyesült Államokban, emberek ezrei vonultak az utcára tüntetni, ám sajnos emellett a bűnözés is felütötte a fejét. A sztárok közösségi oldalukon fejtették ki véleményüket az ügyről. Így tett Tóth Vera is, aki Instagram oldalán osztotta meg véleményét.

“Az, hogy valami nagyon nincs rendben ezen a Földön, teljességgel szimbolizálja az a viselkedés, amit egy szolgálatát teljesítő rendőr George Floyd felé tanúsított 7 nappal ezelőtt.

Persze az sem teljesen mindegy, miért térdelt rá George nyakára a rend ura, de talán most nem ez a legfontosabb.

A lényeg az, hogy a rendőr még akkor sem enyhített a mozdulaton, mikor már levegőért kiáltottak és akkor sem, mikor a járókelők kérték arra, hogy a méltatlan és életveszélyes helyzetet szüntesse meg. A feszült hangulat ellenére, az arcán teljes természetességgel jelent meg az egyik legijesztőbb emberi tulajdonság: A közöny. (…)

Ez nem rasszizmus, sokkal rosszabb: Ez a nemtörődömség, a közöny, a szeretetlenség, a pszichopatizmus, a frusztráltság, a veszteség, a rossz döntések, a hatalommal való visszaélés, a kegyetlenség, a könyörtelenség, az ego, a felsőbbrendűség…

Mindez egyetlen emberben… és még ki tudja hányban. A történet megmutatja a világ útját a pusztulás irányába…” – írta az énekesnő a posztjában.

View this post on Instagram

Kikapcsolt emberség. Az, hogy valami nagyon nincs rendben ezen a Földön, teljességgel szimbolizálja az a viselkedés, amit egy szolgálatát teljesítő rendőr George Floyd felé tanusított 7 nappal ezelőtt. Persze az sem teljesen mindegy, miért térdelt rá George nyakára a rend ura, de talán most nem ez a legfontosabb. A lényeg az, hogy a rendőr még akkor sem enyhített a mozdulaton, mikor már levegőért kiáltottak és akkor sem, mikor a járókelők kérték arra, hogy a méltatlan és életveszélyes helyzetet szüntesse meg. A feszült hangulat ellenére, az arcán teljes természetességgel jelent meg az egyik legijesztőbb emberi tulajdonság: A közöny. Minden körülmény, cselekedetsor azt mutatta, hogy ebből baj lesz, de ezt csak az nem látta, akihez a vészharangok szóltak. Valószínüleg nem hallotta meg, mert valami felsőbbredűségből eredő érzés miatt nem jutottak el a füléig a hangok. Megrázó. Ez nem rasszizmus, sokkal rosszabb: Ez a nemtörődömség, a közöny, a szeretetlenség, a pszichopatizmus, a frusztráltság, a veszteség, a rossz döntések, a hatalommal való visszaélés, a kegyetlenség, a könyörtelenség, az ego, a felsőbbrendűség.. Mindez egyetlen emberben… és még ki tudja hányban. A történet megmutatja a világ útjaát a pusztulás irányába.. Ember! Ha nincs felelősségvállalás, nem lesz egészséges, kiegyensúlyozott jövőd! Ezt értsd meg… George Floyd sincs többé, számára a jövő fogalma is meghalt. Ő megfulladt, bennem pedig erősebb lett a félelem. Félek a mai értékrendektől és félek az emberektől is. Végignézni ezt a haláltusát olyan, mintha tehetetlenül figyelném a Holdról, ahogy elpusztul a Föld és üvöltök, mert ott van a szerelmem, anyám, apám, testvérem és mindenki, akit szeretek. Eljött az idő, hogy felelősséget vállaljunk a tetteinkért és eldöntsük, kiket engedünk vezetőnek, ki szólhat bele az életünkbe, ki védhet meg minket, a gyerekeinket és ki avatkozhasson bele személyiségünk alakulásába. George Floyd mindegy, hogy fekete, vagy fehér, a változás oltárán áldozott az életével. Meglátjuk, sikerül e neki az Isteni terv, mert itt már Isten sem a régi, az ember pedig az őt játssza… #rip #georgefloyd 🙏🏾

A post shared by Tóth Vera (@tothveraofficial) on

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!