Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Visszatér a képernyőre a Balatoni Nyár. A népszerű közszolgálati műsor idén megújult programokkal várja a nézőket.

Fotó: Nagy Zoltán
Fotó: Nagy Zoltán

„Ha nyár, akkor legyen Balatoni” – foglalhatjuk össze az MTVA sajtótájékoztatójának ars poeticáját. A kedvelt műsorfolyam június 17-én, immár harmadszor indul a magyar tenger partjáról.

Az idei programban kiemelkedő helyet foglalnak el a kulturális események és rendezvények. A nézők többek között ízelítőt kaphatnak a Balaton Sound és a Nagyon Balaton fesztiválok hangulatából.

„Szeretnénk a Balaton egy új arcát megismertetni a közönséggel – nyilatkozta Milus Katalin, a Balatoni Nyár felelős szerkesztője. – A palettán turisztikai körkép, gasztronómia, vízi sportok, hobbi és divat is szerepel. Nem feledkezünk meg a külhoni érdeklődőkről sem: a műsorkészítők a Balaton mellett számos határon túli patinás fürdőhelyet, mint Pöstyént és  Rohoncot is felkeresnek.”

A Balatoni Nyárban jótékonysági kezdeményezéseket is népszerűsítenek: a „Nem vagy egyedül!” közmédia nap keretében június 23-án az árvízkárosultak javára lehet adakozni. A stáb az Erzsébet-program táborait is felkeresi, amelyekben sport és szellemi vetélkedők teszik feledhetetlenné a rászoruló gyermekek vakációját.

„A Gasztroangyal záró adását is a Balaton partján készítettük – idézi fel a tóhoz való kötődését Borbás Marcsi, a műsor háziasszonya, és egyben a Balatoni Nyár műsorvezetője. – A reggeli adásokban is gondolunk az ínyencekre: a lecsós hal és a sült fogas készítésének titkát is eláruljuk a korán kelőknek.”

A témában gazdag műsorokat többek között Jakupcsek Gabriella, Dióssy Klári, Harsányi Levente és Csiszár Jenő vezetik, de mellettük több ismert személyt is láthatunk a képernyőn. Ami közös bennük: mindnyájan a Balaton és a Balatoni Nyár szerelmesei.

Adás: (M1 7.13, 9.15-11.00, a déli Híradó után, 14.30, esti Híradó után)

A Duna World átveszi az M1 adását, valamint a Kossuth Rádió is összefoglalót ad a Balatonról.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!