Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Vujity Tvrtko is elmondta véleményét L.L. Junior és H. Csilla kisfiának halála kapcsán.

Az egész országot megrázta L.L. Junior és H. Csilla tragédiája – szombaton halálra gázolták legkisebb fiukat, Dávidkát, akit Zuglóban gázolt el egy 76 éves sofőr, amikor a gyerek piroson szaladt át a zebrán.

Az édesanya tegnap nyílt levélben üzent volt párjának, aki élő Facebook videóban reagált rá, de később törölte a videót. Vujity Tvrtko közösségi oldalán szólalt meg az üggyel kapcsolatban.

„Ideje van a szónak, ideje a hallgatásnak…

Vannak pillanatok, amikor megértéssel kell lennie mindenkinek mások iránt. Vannak harcok, amelyek nem a nyilvánosságra tartoznak. Egy gyászoló édesanya vagy gyászoló édesapa fájdalma olykor drámai helyzeteket okozhat, s bár könnyű ilyenkor ítéletet, népítéletet hozni, felesleges gerjeszteni az indulatokat, erősíteni az amúgy is meglévő hatalmas fájdalmat. Vonatkozik ez kívülállókra, a nyilvánosság hírhozóira, az érintett családon kívül gyakorlatilag mindenkire.

Tudom, nehéz az önmérséklet, a gyászolóktól el sem várható az teljesen. Ám a társadalom mértéktartó része talán megérti: bizonyos helyzetekben nem kell minden kiabálást meghallani, nem kell a sárdobálás részesévé válni, különösen, ha egy gyermek élettelen testének még meg sem adták a végtisztességet.

A fájdalom olykor vádakat, indulatokat szül a gyászolók részéről, s ezt mindenki másnak meg kell értenie, el kell fogadnia, de nem kell részt vennie benne. Könnyű racionális lépéseket várnia egy kívülállónak olyanoktól, akik egész életük legnehezebb óráit, napjait élik most át. Könnyű, de azt mondom: egy kívülálló örüljön, hogy nem kell ilyen helyzetben bármilyen lépést is megtennie, bármilyen döntést meghoznia. Senkinek nem kell most, és ne is kelljen átélnie soha azt, amit most ők átélnek…

Bízom a bölcsességben, a gyászolók – reményeim szerint végül mindenen felülkerekedő – emberi méltóságában, ám hiszem, hogy egy megtört gyászolónak jogában áll akár hibás döntést is hoznia. Másnak ezt meg kell értenie, ám ha nem érti, akkor sem szabad ítéletet hoznia.

Meghalt egy kisgyermek. Nyugodjon békében. Szüleinek őszinte részvétemet fejezem ki, egyben sok erőt remélek mérhetetlen gyászuk elviseléséhez…” – írta Vujity Tvrtko a Facebook-oldalán.

Ideje van a szónak, ideje a hallgatásnak…?Vannak pillanatok, amikor megértéssel kell lennie mindenkinek mások iránt….

Geplaatst door Vujity Tvrtko op Dinsdag 3 september 2019

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!