KezdőlapÉletmód10 jel, ami arra utal, hogy egy férfi manipulál és kihasznál téged

10 jel, ami arra utal, hogy egy férfi manipulál és kihasznál téged

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Minél többet tudsz a toxikus férfiak manipulációs stratégiáiról, annál gyorsabban veszed észre, ha valaki így bánik veled, és minden megbánás nélkül búcsút mondhatsz az illetőnek.

Ne feledd, hogy ezeknek a jeleknek a többségét nem fogod észlelni a kapcsolat elején, és az is nyilvánvaló, hogy miért: egy toxikus ember célja, hogy elvarázsoljon, és elérje, hogy beleszeress, hogy aztán manipulálni és irányítani tudjon.

Az alábbiakban mutatunk néhány figyelmeztető jelet, amiből megtudhatod, ha ilyen emberrel van dolgod.

1. Megpróbálja elhitetni veled, hogy te vagy a hibás, és az őrületbe kerget

Ez a fajta pszichológiai bántalmazás fokozatosan jelenik meg a kapcsolatokban. A veszély abban rejlik, hogy a megnyilvánulásai eleinte teljesen ártalmatlannak tűnhetnek.

Idővel azonban a manipuláló fél egyre tovább megy, és megpróbálja elhitetni veled, hogy túlságosan ideges vagy, és az emberek félreértenek. Ezzel elszigetel téged a családodtól és a barátaidtól.

2. Ha fáj neked valami az csak a te problémád

Mond vagy tesz valamit, amivel megbánt téged. De amikor megpróbálod elmagyarázni neki, mit érzel, csak üres tekintettel néz rád, vagy valami ingerült választ ad. Nem az a típus, aki megpróbálja megérteni az érzéseidet. Nem képes megérteni, miért befolyásolják az ő cselekedetei a te lelkiállapotodat.

3. Teljes képmutatás

Ő hűséget, tiszteletet és imádatot követel tőled, és amíg meghódít téged, ő maga is így viselkedik veled, de azután minden megváltozik. Megcsal, hazudik neked, manipulál és kritizál. Neked azonban továbbra is tökéletesnek kell lenned, különben elhagyna.

4. Kóros hazudozás

Teljesen mindegy miről vagy kiről teszel fel kérdést a párodnak, a válasza minden esetben hazugság. Még akkor is, amikor ez teljesen fölösleges. Egyszerűen nem tud mást tenni. A hazugság olyan nélkülözhetetlen a számára, mint a levegő.

Ha hazugságon kapod, soha nem fogja beismerni, és nem is kér bocsánatot. Éppen ellenkezőleg, további részleteket talál ki, hogy hihetővé tegye a történetét.

5. Minden hibádat észreveszi, de a sajátjait figyelmen kívül hagyja

Az ilyen típusú férfi azt akarja, hogy tökéletes légy, és őt is tökéletesnek lásd. Hiába viselkedik durván vagy megalázóan, soha nem szabad rámutatnod a hibáira.

Ha mégis így tennél, megsértődik, elkezd vádaskodni és gyanúsítgatni, és azzal vádol, hogy túlságosan érzékeny vagy. Ha azonban te hibázol, bármilyen apróságban is, azt azonnal kiemeli, és a végletekig eltúlozza.

6. Számára a tisztelet csupán egy üres kifejezés

A normális emberek megértik, hogy a mások iránti tisztelet ugyanolyan alapvető, mint az őszinteség vagy a kedvesség. Ő azonban egyáltalán nem tart tiszteletben téged: nem érdekli, hogy éppen szeretnél egyedül lenni, vagy a családoddal töltenél egy kis időt.

Minden gondolkodás nélkül átlépi a határokat, és úgy gondolja, hogy ez teljesen normális. Ugyanakkor sem a karriered, sem a vágyaid nem érdeklik őt, ha azok nem egyeznek meg azzal, amit ő akar.

7. Mindenképpen a figyelem középpontjában kell állnia

Az ilyen típusú férfi minden figyelmedre igényt tart, a nap 24 órájában. Mindennek róla kell szólnia, az egész világnak körülötte kell forognia. Folyton figyelned kell rá, dicsérned és csodálnod kell.

8. A megérzéseid azt súgják, hogy valami nincs rendben

Egy nap olyan hazugságon kapod, ami után úgy érzed, már nem tudsz hinni neki többé. Ez az érzés idővel eltompul, és megbocsátasz neki, de az intuíciód nem alszik.

Igen, a manipulációs technikáival elérte, hogy kételkedj a saját érzéseidben, de ugyanakkor a másokéban is. Ezért valóságos magándetektív lesz belőled, és követni kezded a tevékenységét a közösségi oldalakon.

9. Félsz kimutatni az érzéseidet

Egy egészséges kapcsolatban vannak nézeteltérések, és a felek megpróbálnak közösen megoldásokat keresni a problémákra. A toxikus férfiak azonban nyilvánvalóvá teszik, hogy a negatív érzések kimutatása veszélyezteti a kapcsolatot, különösen akkor, ha az ők rossz szokásaikról van szó.

10. Megaláz és ignorál téged

Ha felhívod a figyelmét a rossz szokásaira, akkor cserébe ismét túlzott érzékenységgel vádol, és felhívja a figyelmet a saját hiányosságaidra. Ez fájdalmat és csalódást okoz, és bármennyire is próbálod elfojtani magadban ezeket az érzéseket, annak érdekében, hogy megóvd a kapcsolatotokat, előbb vagy utóbb felszínre kerülnek.

Az igazság az, hogy ez a viselkedés aláássa az önbizalmadat, ugyanakkor kibírhatatlan börtönné teszi a kapcsolatot.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet