Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Sokszor csak a kapcsolat végén döbbenünk rá arra, hogy nem megfelelő személy mellett éltünk. Abban a percben már késő bánkódni miatta, hisz az elvesztegetett időt már nem tudjuk visszafordítani, és a kudarcba fulladt próbálkozásainkat sem tudjuk semmissé tenni, melyeket a viszony működéséért hajtottunk végre.

14 jel, ami arra utal, hogy nem a megfelelő személlyel élsz párkapcsolatban

Fontos, hogy sose engedd meg magadnak, hogy az iránta érzett érzelmeid elvakítsanak! Amennyiben az alább felsorolt dolgok megtalálhatók a párkapcsolatodban, tanácsos komolyan elgondolkodnod a folytatáson, és jobban teszed, ha mielőbb kilépsz ebből a mérgező viszonyból!

1. Csúnyán beszél veled. Szidalmazni és kiabálni valakivel nem a legszebb dolog, még dühből sem. A csúnya, káromló, sértő szavakra nincs mentség, és ha a párod megengedi magának ezt a lekezelő stílust anélkül, hogy számításba venné a te érzéseidet, azt jelenti, nem tisztel.

2. Megvárakoztat. A pontosság kulcsfontosságú, még a párkapcsolatokban is. Amennyiben a partnered ok nélkül megvárakoztat, és még bocsánatot sem kér, ez nem jelent mást, mint hogy nem tisztel téged eléggé ahhoz, hogy törődjön ezekkel az „apróságokkal” az életetekben.

3. Mindig hazudik. Nem kell bizonyítékot szerezned arra, hogy átver téged. Elég, ha folyton azt érzed, kitalációkat hord össze azért, hogy kimentse magát a helyzetből. Egy ilyen ember mellett pedig nem lehet hosszútávon tervezni. A párkapcsolatnak a kölcsönös bizalomra és őszinteségre kell alapoznia, és ha ez nincs meg, kár erőltetni.

4. Nem tartja be az ígéreteit. Fontos tudnod, hogy mindig számíthatsz rá, és hihetsz a szavának. Amennyiben a partnered nem veszi komolyan a tett ígéreteit, és nem vállal felelősséget a döntéseiért, mi értelme kitartanod mellette? Itt is a tisztelet hiánya a ludas, ami egyébként a párkapcsolatok alappillére.

5. Naponta veszekedtek valamin. Vitázni a partnereddel természetes dolog, ez bárkivel előfordul és egészséges is – mindaddig, míg csak alkalmanként fordul elő, és nem napi rendszerességgel. Amennyiben nem múlik el úgy nap, hogy ne kapjatok össze, érdemes feltenned magadban a kérdést: tényleg ő kell neked? Az örökös egyet nem értés, kötözködés, ellentmondás előbb-utóbb szakításhoz vezet.

6. Folyton megcsalod. Függetlenül attól, hogy miért teszed, ha rendszeresen félrelépsz, akkor valami nincs rendben. Bármennyire zűrös is legyen a viszonyotok, a hűtlenség erre nem megoldás. Ezzel csak azt bizonyítod, ő nem való hozzád, és tudattalanul is másvalakire vágysz. Tehát, ideje elgondolkodnod, hogy továbbra is felszarvazod-e a partnered, vagy inkább a saját utadat járod.

7. Ő a hűtlen. Kár tagadnod vagy szépítened a helyzetet, akármennyire is hihetetlen, el kell fogadnod, hogy megcsal téged. Tedd túl magad rajta és állj tovább, hiszen így már semmi keresnivalótok egymás mellett.

8. Nem támogat téged. Mindenkinek vannak álmai és vágyai, de ha a partnered nem tulajdonít azoknak figyelmet, akkor vajon ki fog? Fontos, hogy olyan személyt válassz magad mellé, akiben a támaszodra lelsz, mi több, aki segít valóra váltani az álmaidat.

9. Mindent elkövet azért, hogy megváltoztasson. Ez csak annyit jelent, hogy nem fogad el téged olyannak, amilyen vagy, hanem mindenképp bele akar gyömöszölni az elvárásait jelentő kis skatulyába. Ennél már csak az durvább, ha mindezt azért teszi, hogy okot adjon magának arra, hogy szeressen téged. Ez így semmiképp sem szerelem. Nem kell megváltoznod senkiért, mint ahogyan senkinek sem szabad megengedned azt, hogy lerombolja az önbecsülésed.

10. A barátaid folyton figyelmeztetnek téged. Tény, hogy senkire sem kell hallgatnod, amikor a magánéleted kritizálják, viszont vannak olyan helyzetek, amikor egy kívülálló jobban rálát arra, amit te az érzelmeidtől megvakítva nem veszel észre. Ha egyre többen hívják fel a figyelmedet arra, hogy a partnered nem hozzád való, érdemes lesz végighallgatnod őket.

11. Nem vagy igazán boldog. Ha feltennék neked a kérdést, „Boldog vagy?”, és te nem válaszolsz azonnal egy igennel, azt jelenti, a rossz ember mellett vagy. A partnerünk azért van, hogy mindent megtegyen azért, hogy mi a legboldogabbak legyünk a világon. És ennek fordítva is így kell lennie.

12. Utálod azt, akivé váltál mellette. Ha odáig fajulnak benned a dolgok, hogy elégedetlen vagy, és bánod azokat a változtatásokat, melyeket miatta eszközöltél, nagy bajban vagy. A partnerednek a jót kellene kihoznia belőled, előre segíteni, nem pedig egy olyan személlyé formálni téged, akit később gyűlölni fogsz.

13. Agresszív. Sajnos egyre többen esnek áldozatául a családi erőszaknak. Ne engedd meg neki soha, semmilyen körülmények között, hogy bántalmazzon téged, úgy tettekben, mint szavakban. Azonban ha mégis megtörténik, akár egyszer is, rögvest pakolj és menj.

14. Csakis negatív energiával táplál, és igazából örülsz, ha nincs melletted. Előfordult már, hogy elrontotta a kedved? Úgy érzed, folyton piszkál valamivel, és már semminek sem tudsz örülni a közelében? Amennyiben felszabadultabb vagy, amikor nincs jelen, érdemes egyszer és mindenkorra kilépned ebből a mérgező kapcsolatból!


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!