KezdőlapÉletmód150 embert fertőzhet meg egyetlen tüsszentés

150 embert fertőzhet meg egyetlen tüsszentés

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

150 embert fertőzhet meg egyetlen tüsszentés egy zsúfolt metróban, és ezt mindössze öt perc alatt, adja hírül a Daily Mail, egy tanulmányra alapozva.

Ha valaki egy zsúfolt metróban,vagy egyéb más közlekedési járművön tüsszent egyet és nem használ zsebkendőt, 150 embert fertőzhet meg, hiszen egy tüsszentés alkalmával akár 100.000 fertőzött cseppet is kibocsájthatunk, amik aztán az üléseken, fogantyúkon és a járművek ajtaján ragadhatnak meg.

A kutatók 1.300 ingázó munkás egészségi állapotát vizsgálták meg, és arra a következtetésre jutottak, hogy a munkások mindegyike megbetegedett legalább egyszer, az elmúlt tél folyamán.

Roger Henderson szerint az utasok 10 százaléka kerül kapcsolatba a fertőzött felületekkel, ez egy zsúfolt helységben 150 ember megbetegedéséhez vezethet.

Az otthon dolgozók vannak a legszerencsésebb helyzetben, hiszen közülük csak 58 százalékban betegedtek meg tavaly télen. A metrón utazók 99 százaléka, a buszon utazók 98 százaléka, míg a vonaton utazók 96 százaléka lett beteg.

Három férfiból egy nem használ zsebkendőt tüsszentéskor, míg a nők esetében 81%-uk elengedhetetlennek tartja ezt.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet