Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Téged is elragadott már az ünnep hangulata? Akkor engedd átszellemülni a körmeidet is. Használd a képzelőerőd, és rajzolj mesés figurákat a körmeidre, az évszak motívumait használva. Mi most is a segítségedre leszünk, megosztva veled az ünnep manikűr-tendenciáit.

1. Hóemberek, karácsonyfák, szaloncukrok és hópihék – mind helyet kaphatnak a körmeiden. Különféle technikával válthatod őket valóra, de ha úgy érzed, neked ez nem fog menni, öntapadós matricákat is kereshetsz, melyeket csak a rá kell ragasztanod az előre kilakkozott körmeidre, és egy átlátszó kéreggel odafixálnod. Ennyire egyszerű!

km1

km2

km6

km12

km13

km14

2. Rajzolj! Ha ügyes vagy, és megy neked a miniatűr díszítés, elég lesz egy vékony szőrű ecset, esetleg egy gombostű vagy egy hurkapálcika, hogy megvalósítsd álmaid manikűrjét. Ecsettel tökéletes köröket festhetsz a hóemberhez, gömbökhöz, vagy girlandokat, fényfűzéreket, karácsonyfát is varázsolhatsz néhány mozdulattal az ujjaidra. A gombostű fejével mikulásvirágot rajzolhatsz (a pöttyöt csepp alakúra változtatva), a hurkapálcika hegyével pedig a hőpihék, csillagok szárát alakíthatod ki, egy kis kézügyességgel és persze néhány csepp lakkal. Apró kövecskéket is bevethetsz, melyeket a már felvitt lakkba enyhén belenyomogatva, majd átlágszó lakkréteggel beborítva rögzíthetsz a körmeidhez. Ezzel hangsúlyozhatod ki például a hópelyhek, csillagvirágok közepét. Azonban ha túl bonyolult neked mindezt összehozni, elég ha francia manikűrt készítesz, pirossal, és arany vagy ezüst csíkot húzol a piros mentén. Vagy még egy tipp: a franciát ne hagyományosan, hanem jégcsapszerűen valósítsd meg, be-bekúszva a körmöd közepe felé. És nem utolsó sorban, fess nyalókát a körmeidre, piros alappal és fehér, különböző vastagságú átlós csíkokkal. Ez is megteszi, de meg ám! A hódító szín ugyanis a piros és a zöld, de a fehér, fekete és csillogó ezüst, illetve arany is menő, akár alapnak, akár díszítésnek. A lehetőségek végtelenek, csak ki kell aknáznod őket.

km1

km2

km3

km4

km5

km7

km8

km9

km10

km11

3. Vedd igénybe a szakértők segítségét.  A harmadik, egyben legegyszerűbb, de legköltségesebb megoldás, ha elmész egy szépségszalonba, és a profikra bízod magad. Elvégre, neked is ünnep a karácsony, és a temérdek teendő után egy kis kárpótlás jól jön, nemde?

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!