Hajlamosak vagyunk első látásra a legtöbb körülöttünk levő növényre azt mondani, hogy fű vagy gyom, pedig ha jobban utánajárunk, rájövünk, hogy sokuk bizony gyógynövény, amit használhatunk teának is, de akár levest vagy főzeléket is készíthetünk belőlük.
Nézzünk 4 növényt, mellyel kirándulások alkalmával találkozhatunk. Gyűjtsünk belőlük, hiszen otthon még hasznát vehetjük.

Csalán
Erdő-mező tele van most csalánnal, de leginkább vizes árokpartokon találhatunk nagyobb mennyiségben. Húzzuk fel a kertészkesztyűt, vegyünk egy zacskót és gyűjtsünk belőle minél többet. Használhatjuk krémlevesnek, főzeléknek, de teája segítségével egy eredményes tisztítókúrát is tarthatunk. Szedjünk annyit belőle, hogy megszárítva télen is hasznosítani tudjuk.
A csalánról szóló cikkeinket itt olvashatod!
Bakszakáll
Ez kevésbé ismert növényünk, de mégis sokszor találkozunk vele, megyünk el mellette, csak éppen nem tudunk róla, hogy a konyhában is hasznosítani lehet. Szárát is bimbóját úgy kell elkészíteni akárcsak a spárgát, de saláták főzelékek tartozéka is lehet. Gyökeréből az ínyencebbek kiváló csőbesültet készíthetnek.
Pásztortáska
Jelenleg is tele vannak vele a rétek, kertek, de szinte egész évben találkozhatunk vele. Tetőtől talpig ehető, felhasználhatjuk levesekbe, főzelékekbe. Készíthetünk belőle vérzéscsillapító hatású teát is.
Gyermekláncfű
Azon túl, hogy kislányok koszorút fonnak belőle, levelét használhatjuk saláták, levesek dúsításához is. Kissé kesernyés az íze, de pikánsabbá varázsolhatjuk vele ételeinket. Virágjából bort, megpörkölt gyökeréből kávé pótlót is szoktak készíteni. Tudtad, hogy a gyermekláncfű a fogyásra is jó?