Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Bármennyire is szeretnénk elmenekülni a valóság elől, az igazság az, hogy előbb vagy utóbb mindenképpen szembe kell néznünk azzal a ténnyel, hogy az ifjúságunk mulandó. És ahelyett, hogy elkeseredetten és hisztérikusan kutatnánk valamilyen csodálatos módszert, amivel orvosolhatnánk ezt a „problémát”, jobban tesszük, ha elfogadjuk a valóságot, és megtanulunk minél szebben, elegánsabban és hitelesebben megöregedni.

Meggyőződésünk, hogy az embereknek idős korukban kell megtenniük mindazt, amit fiatalon nem tudtak, de ahhoz, hogy ez sikerüljön, már most munkához kell látni.

Vess egy pillantást az alábbi pontokra. Vajon te figyelembe veszed ezeket az életed során? Ha nem, akkor itt az ideje, hogy foglalkozni kezdj velük, mert ezekben rejlik a teljes és boldog öregkor titka.

1. Ne foglalkozz a társadalmi előítéletekkel és mások véleményével, hanem koncentrálj a saját érzéseidre

Nos, ezt ideális esetben már egészen fiatalon el kellett volna kezdeni, de soha nem késő. Más szavakkal, le kell mondanod arról a káros szokásról, hogy folyton azon gondolkozol, vajon mit szólnak majd az emberek. Ehelyett foglalkozz többet azzal, ami neked magadnak fontos.

2. Próbáld megtalálni az igazi hivatásodat, és tudd meg, mi az, amit igazán szeretnél az életben

Ne feledd, hogy azok az öregek, akiknek stabil anyagi helyzetük van, és tiszta az elméjük, a gyerekeik számára is kisebb terhet jelentenek. Próbálj már fiatalon olyan szakmát találni, ami nemcsak jövedelmező, hanem a folyamatos fejlődés lehetőségét is biztosítja.

Ezen a fejlődésen nem feltétlenül a karrierben való előmenetelt értjük, sokkal inkább a kognitív képességek fejlődését. Az emberi agynak folyamatosan új logikai problémákat kell megoldania ahhoz, hogy edzésben maradjon, és ezáltal csökken az időskori demencia kialakulásának kockázata is.

3. Találj egy hobbit

Egy idegen nyelv elsajátítása, a skandináv gyaloglás, horgolás, társasjátékok, sportok (képességeinknek megfelelő mértékben), és még sok más időtöltés közül válogathatunk, hogy jól szórakozzunk, és formában is maradjunk. Arról se feledkezz meg, hogy a technológiával is mindig tartanod kell a lépést, így a kognitív képességeidet is fejlesztheted, még 90 évesen is friss és éber maradhatsz, és az unokáid is úgy gondolják majd, hogy menő nagyszüleik vannak.

4. Vigyázz a negatív érzelmekkel

Az irigység, a harag és a depresszió jelentősen öregíthetik egy ember arcát. Biztosan te is láttál már olyan nőket az utcán, akik egyébként szépek lettek volna, de az arcukon meglátszott a hosszú évek keserűsége. Ez azért van, mert a negatív érzelmek hosszú távon nyomot hagynak az ember arcán. A mosoly és a pozitív érzelmek azonban megfiatalíthatják az arcunkat.

5. Ne feledkezz meg az egészségről és a higiéniáról

Nem titok, hogy a szépség nagyban függ az egészségtől is, az egészséghez pedig elengedhetetlen a pihentető alvás, az idegeskedés kerülése, a testmozgás és a kiegyensúlyozott étrend. Bár az idő múlásával a szaglás eltompulhat, rendszeres zuhanyzással, az alapvető higiéniai szabályok betartásával, sok folyadék fogyasztásával és parfüm használatával, megőrizhetjük a kellemes illatokat és a jó hangulatot is.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!