Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Napjainkban egyre jobban összemosódnak a férfi és a női szerepek, de van néhány olyan dolog, amelyet jobb, ha meghagyunk a maga rendjén férfi- vagy női munkának. Ne borítsuk fel a rég bevált, jól működő szokásokat, hagyjuk meg a férfinak, hogy ő végezze az úgynevezett férfias feladatokat.

Az alábbi 5 dolgot jobb, ha nem végzed el a párod helyett!

1. Ne segíts a pénzügyei intézésében

Még akkor sem, ha egy férfi arra panaszkodik, hogy nincs elég pénze, nem kell egyből másodállást keresned neki. Hagyd, hogy ő maga intézze az anyagi dolgait, ha átveszed az irányítást, rosszul fogja érezni magát a bőrében, és nem is fogja megtanulni, hogy hogyan menedzselje a pénzügyeit.

2. Ne vásárolj neki méregdrága ajándékokat

Általában a férfiak szokták drága ajándékokkal elkápráztatni szerelmüket. Ne akard átvenni a férfiszerepeket, egyáltalán nem fogod levenni a lábáról párodat, ha egy nagyon drága ajándékkal leped meg.

Inkább biztosítsd számára az otthon melegét, a kényelmet, a biztonságot, a harmóniát, esetleg főzd meg kedvenc ételét, és vegyél fel egy szexi hálócuccot. Meglátod, ezeket sokkal jobban fogja értékelni, mint egy drága ajándékot.

3. Ne próbáld helyette megoldani a problémáit!

Sok férfi nem igazán szeret beszélni a problémáiról, éppen ezért ne próbáld mindenáron kipiszkálni a párodból, hogy mi a baja. Hagyd, hogy elvonuljon, és magában megeméssze, majd megoldja a dolgokat. Ha viszont szól, hogy kíváncsi a véleményedre, vagy segítségre van szüksége, akkor érezze, hogy mindenben támogatod őt. Érezze, hogy hozzád mindig fordulhat, tudja, hogy megbízol benne.

4. Ne tudj mindig mindent jobban, mint ő!

A férfiak nem szeretik az olyan nőket, akik mindent jobban akarnak tudni mint ők, akik mindenbe beleszólnak, mindent elintéznek. Tanácsot adhatsz neki, de hagyd, hogy vállalja a felelősséget, mert különben az évek során könnyen leépül az önbizalma.

5. Ne akard mindenáron ösztönözni!

Na adj egy férfi kezében motivációs könyveket, ne vegyél neki fitness bérletet, és ne mond meg neki, hogy hogyan tudna pozitívabb életet élni. Ne akard mindenképp egészséges életmódra kötelezni, mert ezzel csak feszültséget váltasz ki, és állandó viták lesznek közöttetek. Inkább élj példamutató életet, ha kiegyensúlyozott, egészséges és harmonikus vagy, akkor előbb-utóbb életed párja rá fog kérdezni, hogy mindezt hogy lehet elérni.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!