Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Attól nem kell tartanunk, hogy nem ismernénk fel, ha egy adott dolog kapcsán elbizonytalanodnánk, de vajon mások esetében is képesek vagyunk kiszúrni a bizonytalanságot?

Amikor saját magunkkal kapcsolatban inog meg a bizonyosságunk, akkor ez sorra kezd kihatni a megjelenésünkre, az eredményeinkre, és úgy általában a hangulatunkra is. Ki ne szeretne tökéletes lenni? Tökéletes hajjal, tökéletes megjelenéssel és tökéletes élettel élni a mindennapokat? De hát, ne legyünk naivak, olyan, hogy „tökéletes” csak a mesében létezik.

De akkor miért is törekszünk mégis a tökéletességre? És miért inog meg azonnal az önbizalmunk, ha valamiben hibázunk?

Az elbizonytalanodás komoly probléma, mert ha hagyjuk elhatalmasodni magunkon, akkor annak akár az önbizalmunk is megihatja a levét. Az önbizalom nélküli ember pedig tettképtelen, ami az egyik legrosszabb dolog, ami történhet velünk.

Az önbizalomhiányos embert nem nehéz kiszúrni, hiszen megannyi módon elárulja magát, ezért, ha valakin látjuk, hogy ezzel a problémával küzd, próbáljuk meg a szárnyaink alá venni és a helyesebb út fele terelni.

A bizonytalan ember 6 ismerve!

1. Óriási megfelelési kényszer munkálkodik benne

Az önbizalomhiányos ember hajlamos a túlkompenzációra. Szinte bármennyi energiát képes belefektetni abba, hogy folyamatosan jó színben lássák mások, és hogy a teljesítménye mindig az átlag feletti legyen.

2. Hihetetlenül magas elvárások szerint él

Nem csak maguktól, hanem a környezetüktől is túl sokat várnak el, és lássuk be, ezeket az elvárásokat csak nagyon ritkán lehet megugrani. Épp emiatt rengeteg csalódás éri őket, amelyek csak tovább rontják az önbizalmukat.

3. Annyi mindent felmutathatnának, de sosem fognak semmivel sem megelégedni

Ők tipikusan azok az emberek, akik ahogyan elérték a céljukat, nemhogy kicsit megnyugodnának, és örvendenének a sikernek, máris tovább hajszolják magukat. Ők azok, akik állandóan terveznek és szerveznek, mert ha egy pillanatot is tétlenül kéne üljenek azonnal bűntudatuk támadna.

4. Mindig mindennel kapcsolatban először a legrosszabbat feltételezik

Mivel félnek a csalódástól, inkább mindig a legrosszabb forgatókönyv szerint kalkulálnak. Viszont kérdem én, érdemes így leélni egy életet? Hiszen az élet olykor pont attól szép, hogy nem tudjuk mi következik holnap.

5. Leírják saját magukat és adott esetben másokat is

Mindez abból fakad, hogy úgy érzik, nem elég jók az életben, és minden apró hibájukban óriási kudarcot látnak.

6. Mindent személyeskedésként él meg

Csak egyszer kell valaki egy meggondolatlan vicceskedő megjegyzést tegyen például a megjelenésére, már egyből személyes háborúnak fogja fel az egészet. Lehet, hogy az illető csak poénnak szánta, de ez óriási sebeket képes okozni a már amúgy is gyenge lelkükön.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!