Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Barátokra találni és barátságokat építeni nem könnyű feladat, ahogyan arra sem könnyű rájönni, hogy mikor ért egy barátság abba a fázisba, amikor már egyik félnek sem tartogat semmi pozitívat.

Az elköszönés sosem könnyű, de tisztelnünk kell annyira saját magunkat, hogy nem ragadunk benne egy olyan baráti kapcsolatban, ahol a másik fél folyamatosan lenyom, és azt érezteti, hogy te kevesebb vagy nála.

Nem a barátok száma, hanem azok minősége az igazán fontos dolog az életben, hiszen hiába lehet 100 barátod, ha a bajban csak 1 áll melletted.

Nézzük is melyek azok a barátságok, amelyeket jobb messziről elkerülni:

1. A barátság, amelyet folyton dráma övez

Persze olykor egy kis dráma felütheti a fejét még a legjobb kapcsolatokban is, de nem szabad az egész viszony erről szóljon. Ne hagyd, hogy más kavarása téged is magával rántson, minél több energiát fektetsz egy ilyen kapcsolatba, annál több frusztrációval fogsz szembesülni.

2. A barátság, ahol minden a versengésről szól

A barátság és a család sosem szabadna arra épüljön, hogy a tagok azon versenyeznek ki a jobb, kinek van több mindene, és ki ért el több mindent. Az igazi barátságban együtt kellene örvendeni egymás sikereinek, és egymást kéne biztatni a nagyobb célok felé.

3. A barátság, ahol minden csak látszat

Mindenkinek vannak olyan periódusai az életben, amikor tényleges segítségre van szüksége. A látszat barátságokban az ígéretek csupán üres mondatok, és amikor tényleg szükséged lesz a barátodra csak a hűlt helyét találod.

4. A party-barátság

Tudom, a bulizás jó dolog, és barátokkal bulizni még jobb. De milyen barátság az olyan, ahol az egyik fél egyik buliból a másikba esik át, és az egész élete a partykról szól?

5. A barátság, amelyben mindig kevesebbnek érzed magad

Azok a barátok, akik szabotálni próbálják a fejlődésünket és az előrehaladásunkat, azok nem barátok. Ne hagyd, hogy a szúrós megjegyzések, vélemények eltántorítsanak az álmaidtól. Olyan emberekkel vedd körbe magad, akik inspirálnak, akik támogatnak és alig várják, hogy egy újabb álmodat valósítsd meg.

6. A barátság, amire nem számíthatsz

Egy igazi barátság attól válik igazivá, hogy mindig ott vagyunk egymásnak, bármi is történjék támaszkodhatunk egymásra, de ha ez a támasz csak egyik felől létezik, akkor kár folytatni.

7. A barátság, amiben a másik sosem tesz semmi rosszat

Nagyon nehéz egy olyan személlyel barátságban lenni, aki képtelen belátni, ha hibázik. Nem szabad rettegni a hibáktól, mert azok tesznek tapasztaltabbakká bennünket. Azt pedig végképp nem tanácsos hagyni, hogy a saját hibáiért bennünket okoljon.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!