Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A párkapcsolatok általában a kölcsönös szeretetről, tiszteletről és elfogadásról szólnak. Ám az elején mi, nők, hajlamosak vagyunk mindig a legjobb színben feltüntetni magunkat a partnerünk előtt. Egy reális szerelmi viszonyban azonban helye van a rossznak is a jó mellett, éppen ezért lenne fontos, hogy már startból önmagunkat adjuk, és esetenként visszafogjuk magunkat.

7 nőtípus, akitől a férfiak földet harapva menekülnek!

Képtelenség az időnk száz százalékában a tökéletes oldalunkat mutatnunk. Ráadásul, hogy meg kell osztanunk az életünket és a dolgainkat egy másik személlyel, olykor bosszantó és idegölő lehet. Ám az sem jó, ha teljesen aláveted magad a férfinak, mint ahogyan az sem, ha te magad nyírod ki a viselkedéseddel a kapcsolatot.

Sokszor a nőknek nem jut el a tudatáig, mennyire könnyen és észrevétlenül teszik tönkre az amúgy működőképes viszonyt. Amennyiben te is magadra ismersz az alábbi 7 nőtípus egyikében, ideje lesz elgondolkodnod: taktikát váltasz, vagy a pasi úgy fog menekülni előled, hogy a lába sem éri a földet!

1. A dirigáló

Csak úgy érzi jól magát, ha irányíthat, és minden egyes alkalmat megragad arra, hogy helyretegye a férfit. Ő akar megoldani minden problémát, és bár (szerinte) a jó szándék vezérli, folyamatosan azzal szembesíteni a pasit, hogy téved, inkább idegesítő, semmint nemes gesztus. Ha te is aláásod a gondolatait, az óhajait, ha lehurrogod az ötleteit, és mindig a tied kell legyen az utolsó szó, azzal csak megfosztod őt attól, amihez mindennél jobban ragaszkodik: a férfiasságától.

2. Az anyáskodó

Pontosan azt teszi, amire gondolsz. Úgy bánik a partnerével, mintha az édesanyja lenne. Aggódik, idegeskedik, ellenőrző üzeneteket ír, szentül hiszi, hogy a pasi jó kisfiú lesz, és talán még vásárol is neki egy tengerész-szettet egy pár térdzoknival, melyet reméli, hogy viselni is fog a következő napon, a munkahelyén. Ráadásul az érzelmi barométer is az ő kezében van. Egy kapcsolat minden lehetséges fázisát a férfi vállára teszi, és úgy érzi, az ő felelőssége működtetni ezt a viszonyt. Emiatt kábé másodpercenként megkérdezi a pasitól: hogy érzi magát, jó-e számára az, amit csinál, és mit tehetne másként, hogy jóvátegye a dolgokat.

3. A csalafinta róka

Káprázatos, csábító nőszemély, aki a bájait használja fel arra, hogy megkaparintsa a férfit. A kapcsolatuk alapja az együttlét, és ez a viszony azért is vall kudarcot, mivel az ilyen nő gyakorlatilag kihasználja és zsarolja a pasit: ha a férfi szeretkezni akar, akkor azt kell tennie, amit a „Rókanő” mond.

4. A bajba jutott

Az elmélete pofonegyszerű: találkozik egy pasival, aki megmenti őt a gonosz boszorkától, a hétfejű sárkánytól (igazából bármilyen veszélynek észlelt badarságtól), és boldogan élnek, míg meg nem halnak. Romantikusnak hangzik, de valójában ez csak rövid ideig érdekes. Hosszú távon nem fog működni, hisz egy nő nem lehet mindig veszélyben, mint ahogyan egy férfi sem lehet mindig hős. Túlságosan fárasztó és szűrreális lenne. Ráadásul egy idő után taszító is ez a magatehetetlen-ízű, gyámoltalan viselkedés.

5. A kötekedő

Az elején még vicces is lehet a cukkolás, viszont egy férfi hamar ráun a folyamatos piszkálódásra. A túl sok kötekedés magas falat húz a partnerek közé, szétszakítva a kötelékeket. A pasi frusztráltnak, alkalmatlannak érzi magát, és semmit sem tud őszintén, nyitottan megbeszélni a partnerével. Így hát mi értelme folytatni?

6. A könyvelő

Mindig az anyagi egyensúlyra törekszik a kapcsolatban, és észben tartja, ki, mikor és mennyit fizetett. A gond csak az, hogy a párkapcsolat nem üzlet, hanem érzés és szenvedély. Ha ezek nem fontosak, nem is lehet viszonyról beszélni.

7. A hercegnő

Magasról tesz az őszinte érzelmekre. Neki csak az a fontos, hogy körberajongják és a figyelem középpontjában legyen. Valószínűleg a pénztárcák vastagsága alapján választ férjet, akitől elvárja, hogy őt főnyereményként kezelje. A hercegnő-típus nemcsak a boldogságtól fosztja meg a férfit, hanem az igaz szerelemtől is. Ez a kapcsolat ugyanis üres, és kizárólag a kirakatban mutat jól.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!