Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Sokan rettegnek attól, hogy egyedül kell leéljék az életüket, pedig sokszor jobb lehet egyedül, mint egy nem megfelelő ember mellett. Csak azért soha ne menj bele egy kapcsolatba, mert félsz a magányosságtól! Az élet egyedül is tökéletes lehet, ha megtalálod a szépségét!

Nézzük, melyek azok az érvek, amelyek az egyedüllét mellett szólnak!

1. Az egyedüllét lehetőséget ad arra, hogy elgondolkozz a hibáidon, és lehetőséget ad a fejlődésre

Az egyedüllét lehetőséget ad arra, hogy elgondolkozz a hibáidon, és fejlődj. Ha viszont olyan valaki van melletted, akitől nagyon sok negatív kritikát kapsz, könnyen akadályokba ütközhet a fejlődésed. A nem megfelelő partner hatására nagyban csökkenhet az önértékelésed. Ha egyedülálló vagy, sokkal több időt szánhatsz önmagadra, bátran szembenézhetsz a problémáiddal.

2. Néha könnyebb egyedül megoldani a problémákat, mint egy nem megfelelő partnerrel együtt szenvedni

Néha könnyebb egyedül megoldani a problémákat, mint egy nem megfelelő partnerrel együtt szenvedni. De, ha a megfelelő partner van melletted, akiben teljes mértékben megbízhatsz, akkor közös erővel könnyebben meg tudjátok oldani a problémákat. Viszont, ha a partnered csak megnehezíti a dolgokat, akkor egyedül könnyebb lehet átvészelni az élet nehézségeit.

3. A rossz partnerrel töltött idő is káros lehet

A nem megfelelő partnerrel töltött idő igen káros lehet. Ha egyedül vagy, akkor azt az időt, amit másra pazarolnál, sokkal hasznosabb dolgokra is fordíthatod, pl. a régi sebek begyógyítására. Egy rossz emberrel töltött idő nem csak a lelki gyógyulást akadályozhatja, hanem akár még több traumát is okozhat.

4. Elszalaszthatod a lehetőséget, hogy megismerd a lelkitársad

Ha a nem megfelelő személyre pazarolod az idődet, akkor könnyen elszalaszthatod a lelkitársaddal való találkozást. Egyedülállóként több esélyed lehet az ismerkedésre, társaságba jársz, beszélgetsz hasonló érdeklődésű emberekkel, és könnyebben találkozhatsz a lelkitársaddal.

5. Nehezen leszel elégedett magaddal

Ha valaki nem tisztel, fogad és szeret olyannak, amilyen vagy, akkor nagyon nehezen leszel elégedett saját magaddal. Egyes-egyedül te tudod, hogy mi az, ami igazán fontos számodra az életben, mi a legnagyobb vágyad, álmod. Ha valaki befolyásol abban, hogy életedet az álmaidnak szenteld, akkor minden bizonnyal az illető nem neked való, talán jobb lenne, ha inkább az egyedüllétet választanád egy kis időre.

6. Együtt alszotok, de mégis magányos vagy

Egyedül aludni kevésbé fájdalmas, mintha valaki lenne melletted az ágyban, de közben magányosnak éreznéd magad. A nem megfelelő partner mellett nem csak az éjszakáid, de a nappalod is magányos és szomorú lehet. Ha hazamész a munkából, és úgy érzed, hogy magányos vagy a partnered mellett, akkor azt jelenti, hogy a nem megfelelő ember van melletted.

7. Ha szingli vagy több időd marad magadra

Ha egyedül vagy, akkor jóval több időt szentelhetsz a hobbidnak, mintha egy olyan ember lenne melletted, aki kinevet, és le akar beszélni a kedvenc időtöltésedről. Egyedülállóként annyi időt szentelsz a hobbidra, amennyit csak akarsz.

8. Te vagy felelős a döntéseidért

Egyedül te vagy a felelős a döntéseidért, ha egyedülálló vagy, nem kell kompromisszumot köss, vagy belemenj egy számodra nem megfelelő döntésbe. Néha jobb, ha a pároddal közösen döntötök, hiszen nem nehezedik minden súly egyedül a te válladra, viszont ehhez meg kell találnod a megfelelő társat.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!