Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Ezek a legveszélyesebb élelmiszerek, jobb, ha messze elkerülöd őket!

Ha te is rendszeresen szoktál vásárolni feldolgozott-, félkész élelmiszereket, édességeket, és különböző nassolnivalókat, jó ha elolvasod az alábbi cikket. Most megtudhatod, melyek azok az élelmiszerek, amiket jó, ha következőkor messzire elkerülsz, hiszen nagyon sok káros adalékanyagot tartalmaznak.

1. Génmódosított élelmiszerek

Általában az alábbi élelmiszereket módosíthatják genetikailag: mogyoró, konzerv zöldborsó és csemegekukorica, távoli országokból származó burgonya, instant kakaó, szója.

2. Nátrium-glutamát vagyis E-621

Vedd le a polcról, és olvasd el az összetevők listáját. Ha meglátod közöttük az E-621-et, akkor semmiképp ne vásárold meg az illető terméket, mert komoly egészségügyi károkat okozhat.

3. Mesterséges édesítőszerek

A mesterséges édesítőszer túlzott használata felborítja a szénhidrát-felszívódás folyamatát, ezáltal felerősödik az éhségérzet. Soha ne fogyassz olyan termékeket, melyek mesterséges édesítőszereket tartalmaznak.

4. Sózott hering műanyag csomagolásban

Ezt a típusú élelmiszert csak olajban szabad tartósítani, másképp nem tudja megőrizni a hering a frissességét. Ha a csomagolás nem tartalmaz olajat, akkor minden bizonnyal sok tartósítószer került bele, ami a szervezet számára káros lehet.

5. Berberis cukorka

A közkedvelt édesség képes arra, hogy kiégesse az abroszt. Győződj meg róla: nedvesítsd meg egy kicsit a cukorkát, majd tedd az asztalra. A mesterséges adalékanyagok olyan koncentrátumban találhatóak meg a cukorkában, hogy a műanyag abroszt is kiégeti, ha rajta hagyod.

6. Transzzsírok

Kerüld a 75%-nál alacsonyabb zsírtartalmú vajakat. Az egészséges vaj zsírtartalma nem lehet kevesebb, mint 82,5%. Ha nem tudsz ilyet beszerezni, akkor még a növényi olaj is egészségesebb.

7. A kissé sózott piros ikra

A heringhez hasonlóan ez sem állhat el túl sokáig, mivel nem tartalmaz elég sót. Azok az ikrák, amelyek hosszú szavatossági idővel rendelkeznek, mesterséges tartósítószereket tartalmaznak.

8. Marmaládé

Napjainkban ez a csalogató édesség hihetetlenül sok hozzáadott adalékanyagot, íz-, és színfokozót tartalmaz. Ha vásárolsz belőle, akkor győződj meg róla, hogy csakis házi készítésűt vásárolsz.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!