Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Igen, jól olvasta… Ha teljes mértékben távol szeretné tartani magát a meghűléstől, megfázástól, akkor változtasson a gondolkodásán! Legyen vidám, kedélyes és mindig pozitív!

A Carnegie Mellon Egyetem professzora, Sheldon Cohen pszichológus egy kísérlet során arra a következtetésre jutott, hogy a boldog emberek háromszor kisebb arányban betegednek meg a hasonló, évszakkal járó betegségekkel, mint kevésbé boldog társaik.

A kísérletben 300 önkéntes vett részt, akiket előzőlegesen 2 hétig tanulmányoztak és osztottak két csoportba: boldog és kevésbé boldog. Ezután a tudósok mindegyik önkéntes orrába rhinovírust fecskendeztek, amely kiváltja a megfázást, és így kísérték figyelemmel a vírus evolúcióját egyénenként. Az előfeltevés bebizonyosodott: a pozitív érzelmekkel és gondolatokkal rendelkező egyének sokkal kisebb százalékban betegedtek meg, vagyis ellenállóbbnak bizonyultak a vírussal szemben.

Cohen egy pszichológiai feltevést kívánt bizonyítani, miszerint a boldog emberek egészségesebb életet élnek, mivel a stressz kevesebb nyomást gyakorol náluk, és a XXI. században a stressz a nép legnagyobb betegsége és ellensége.

Bévé

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!