A nyers burgonyát ősidők óta használják bizonyos betegségek gyógyítására. Az alábbiakban megtudhatjuk, hogyan használjuk a burgonya levét, abban az esetben, ha valamilyen egészségügyi problémával küzdünk.
A burgonya leve többek közt nagyon hatékony lehet a gyomorhurut kezelésére. Ebben az esetben azt javasolják a szakemberek, hogy egy evőkanál burgonya levet hígítsunk fel vízzel, és minden étkezés előtt fél órával igyuk meg.
Gyomor- és nyombélfekély esetén ajánlott 50 ml burgonya levet fogyasztani reggeli előtt, és ugyanennyit ebéd és vacsora előtt is.
A burgonya leve hatékonyan csökkenti a vércukorszintet, de hasznos lehet tüdő- és légúti betegségek kezelése esetén is. Olyan súlyos tüdőbetegségek esetén is ajánlott fogyasztani, mint például a tüdőtágulás.
Egy buddhista szerzetes szerint a napi 50 ml nyers burgonyalé segítségünkre lehet a rák, és más súlyosabb betegség gyógyításában is. Ezenkívül a burgonya hatékony a vese, máj és szívproblémák esetén is. Segítségével enyhíthetőek a cukorbetegség, reuma, lumbágó, és a magasvérnyomás tünetei is.
A burgonyalé pozitív tulajdonságai:
- erősíti az immunrendszert
- hidratálja a bőrt, és megszünteti a különböző bőrbetegségeket
- méregtelenítő hatása van
- csökkenti a vércukorszintet
- rákellenes hatása van
- ajánlott a különböző gyomorbetegségek ellen
- segíti a máj, vese és a szív egészségét
A burgonya héja is nagyon erős méregtelenítő hatással rendelkezik. Ajánlott egy-egy kisebb adagban nyers burgonyát héjastól fogyasztani, hiszen számos, a szervezetünk számára nélkülözhetetlen vitamint, és tápanyagot tartalmaz.
Így készítsük el a burgonyalevet
- a burgonyát mossuk meg alaposan, szedjük le róla az összes csírát, és szárakat. Reszeljük le, majd tegyük egy vászon kendőre. Nyomkodjuk ki jól belőle a levet, de tehetjük gyümölcslé facsaróba is. A lényeg, hogy minél több levet ki tudjunk facsarni belőle. Ha kellemetlen az íze, adhatunk hozzá egy kevés alma vagy más gyümölcslevet, esetleg mézet is.