Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A nyers burgonyát ősidők óta használják bizonyos betegségek gyógyítására. Az alábbiakban megtudhatjuk, hogyan használjuk a burgonya levét, abban az esetben, ha valamilyen egészségügyi problémával küzdünk.

burgonya-leve

A burgonya leve többek közt nagyon hatékony lehet a gyomorhurut kezelésére. Ebben az esetben azt javasolják a szakemberek, hogy egy evőkanál burgonya levet hígítsunk fel vízzel, és minden étkezés előtt fél órával igyuk meg.

Gyomor- és nyombélfekély esetén ajánlott 50 ml burgonya levet fogyasztani reggeli előtt, és ugyanennyit ebéd és vacsora előtt is.

A burgonya leve hatékonyan csökkenti a vércukorszintet, de hasznos lehet tüdő- és légúti betegségek kezelése esetén is. Olyan súlyos tüdőbetegségek esetén is ajánlott fogyasztani, mint például a tüdőtágulás.

Egy buddhista szerzetes szerint a napi 50 ml nyers burgonyalé segítségünkre lehet a rák, és más súlyosabb betegség gyógyításában is. Ezenkívül a burgonya hatékony a vese, máj és szívproblémák esetén is. Segítségével enyhíthetőek a cukorbetegség, reuma, lumbágó, és a magasvérnyomás tünetei is.

A burgonyalé pozitív tulajdonságai:

  • erősíti az immunrendszert
  • hidratálja a bőrt, és megszünteti a különböző bőrbetegségeket
  • méregtelenítő hatása van
  • csökkenti a vércukorszintet
  • rákellenes hatása van
  • ajánlott a különböző gyomorbetegségek ellen
  • segíti a máj, vese és a szív egészségét

A burgonya héja is nagyon erős méregtelenítő hatással rendelkezik. Ajánlott egy-egy kisebb adagban nyers burgonyát héjastól fogyasztani, hiszen számos, a szervezetünk számára nélkülözhetetlen vitamint, és tápanyagot tartalmaz.

Így készítsük el a burgonyalevet

  • a burgonyát mossuk meg alaposan, szedjük le róla az összes csírát, és szárakat. Reszeljük le, majd tegyük egy vászon kendőre. Nyomkodjuk ki jól belőle a levet, de tehetjük gyümölcslé facsaróba is. A lényeg, hogy minél több levet ki tudjunk facsarni belőle. Ha kellemetlen az íze, adhatunk hozzá egy kevés alma vagy más gyümölcslevet, esetleg mézet is.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!