KezdőlapÉletmódA csábítás hatalma: vonzó illatok férfi parfümökben

A csábítás hatalma: vonzó illatok férfi parfümökben

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A csábítás művészete ösztönös, és bár manapság már az ember felülemelkedett az ősi ösztönökön a feromonok még mindig erőteljesek, képtelenség figyelmen kívül hagyni őket. Ez az ősi örökség: az illatok taszítást és vonzalmat is felszínre hozhatnak.

Pusztán egyetlen aroma elegendő a vágy lángjának fellobbanásához vagy kialvásához. Evolúciósan ez a jelenség azzal magyarázható, hogy egykor nem volt lehetőség túl sokáig gondolkodni, tanakodni azon, a másik fél megfelelő pár-e, így maradtak az ösztönös megérzések, amik közül kiemelkedett a szaglás.

A receptorok érzékelték a másik ember sajátos illatát, azaz a feromonjait, amik amúgy hormonális üzeneteket is tartalmaztak, s erre valamilyen reakció szolgált válaszként: az útilapu kiadása is ilyen válaszreakció, de természetesen a szimpatizálás is. Ahogy említettük, napjainkban azért már más az ismerkedési metódus, de az illatok ereje mit sem változott!

De mitől válik egy parfüm befutóvá?

A férfi parfüm palettája sokszínű, úgyhogy az nem túlzás, hogy bárki ráakadhat a neki tetsző variációra. De itt jön a lényeg! A tökéletes parfüm nem egy egyetemes kategória, amiben aztán felsorakozhatnak a nagyágyúk, hanem egy személyre szabott csoport, ahova kizárólag azok az aromák kerülhetnek be, amik az egyéniséghez passzolnak. Általános érvényű igazság tehát nem létezik, viszont személyre hangolt valóság annál inkább.

Több kutatás is foglalkozott azzal a kérdéssel, hogy a nők vajon milyen illatokat ítélnek igazán férfiasnak? Érdekes, hogy ezek a felmérések, nem reprezentatív információgyűjtések bebizonyították, igazolták, egyúttal felhívták a figyelmet annak a fontosságára, hogy nem egy konkrét aroma az, ami férfias, hanem az a férfias, ha az adott aroma passzol az illetőhöz.

Ha megvan a harmónia, akkor tulajdonképpen majdnem mellékes, hogy milyen illatjegyekből áll össze az adott parfüm, mert ott a vonzalom, ott a csáberő, ott van minden, ami érdemleges. Viszont lehet egy parfüm akármilyen híres, drága, ha egyszer nem illik az adott férfiúhoz, akkor a sikertelenség borítékolható. Ennyire egyszerű az egész! Mert ennek következtében az is egyértelmű, hogy nem az összetevők listáját kell böngészgetni, és keresni a titkos komponenst, ami a siker kulcsa, hanem egyedül az összhang megteremtésére célszerű fókuszálni.

Például általánosságban nem téves azt állítani, hogy a pézsmás illatjegyek férfiasak. De mi van akkor, ha adott egy domináns karakterű fiatalember, akihez pont a lágyítás, mint illatcél passzol? Akkor bizony a pézsma a legkevésbé sem díjnyertes választás.

Milyen jellegű illatok a legvonzóbbak a nők szerint?

Tisztaság, frissesség, egyéni karakter – a nők többsége ezeket a jelzőket használja akkor, amikor a tökéletes férfi illat körülírása a cél. Ez azért érdekes, egyúttal hasznos információ, mert a tisztaság, frissesség, mint illat, valójában egy állapot is egyben, egyenértékűek a jól ápoltsággal.

Úgyhogy a vonzó fellépés nem nagy kunszt. Ám a siker záloga nem a külsőségekben rejlik, hanem a belső harmónia megteremtésében, és abban, hogy ez az összhang végül a külsőségekben is megnyilvánuljon.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet