Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A hazug ember 5 trükkje, amire érdemes odafigyelni!

A hazug ember 5 trükkje, amit te is hamar kiszúrhatsz, ha figyelsz!

Vannak az életben olyan emberek, akik valamilyen okból kifolyólag nem mondanak mindig igazat, amivel néha nagyon kellemetlen, káros és veszélyes helyzeteket teremtenek.

Most a hazudozó ember 5 kommunikációs technikáját fogjuk felsorolni, hogy mindenki időben felismerhesse, ha ilyen személlyel kerül kapcsolatba.

1. “Én aztán soha nem hazudok, nekem elhiheted…”

Aki gyakran szokta így kezdeni a mondandóját, az gyakran lódít is. Ez bizony a legtöbb esetben így van.

2. A Texas Egyetem szakértői által végzett kísérletek során kiderült, hogy a hazug emberek gyakran igyekeznek egy beszélgetésben félrevezetni a másik embert, ezért ilyeneket mondanak: “Én azt hallottam, hogy ő ezt mondta…”, “Nem biztos vagyok benne, de azt gondolom, hogy ő tette…”

3. A hazug ember bizonyos tényeket, evidenciákat képes vehemensen tagadni. És ezt ösztönösen teszi.

4. Ha valaki egy történet mesélése közben nagyon sok részletet közöl, akkor nem árt gyanakodni, mivel a helyszínek, az emberek felsorolásával próbálja hitelessé, érdekessé, színesebbé tenni azt, ami nem igaz.

5. “Őszintén elmondom, hogy szerintem mi az igazság…”

Ez a mondat is egy tipikusan hazudós mondat, hiszen az illető így akar meggyőzni arról, hogy ő őszinte és igazmondó. Ha valaki nagyon erőlködik, hogy bebizonyítsa a történtek igazságát akkor ott már gyanakodni lehet arra, hogy valami bibi van a dologban.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!