Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Madonnának köszönhetően hatalmas divat lett a henna-tetoválás. A tengerparton utcai művészek készítenek a bőrre csodás ábrákat. De vigyázz, a festék súlyos allergiát okozhat!

A bőrre festett hennák nagyon mutatósak. A kacskaringós, nonfiguratív virágminták bármilyen ruhához divatosak, igazi nyári hangulatot varázsolnak. Az színező hatású hennaport az Indiában, Afrikában és Sri Lankán termő növényből nyerik, majd ebből keverik ki a bőr és haj színezésére alkalmas festéket. De a henna annyira erős, hogy textilt és bőrt is festenek vele.

A sötét vöröses henna azonban hiába természetes anyag, allergiás tüneteket okozhat, ha különböző oldószerekkel keverik. Ezekkel a vegyszerekkel a festék eredeti színét szokták erősíteni vagy sápasztani. A kiütések elsősorban a gyerekek és a fiatalok érzékenyebb bőrét veszélyezteti. A kellemetlen tüneteket pedig fokozhatja, hogy a színező nagyon tartós, hosszú ideig gyakorlatilag lemoshatatlan. Ez a veszély a hennaalapú hajfestékek használatánál ugyanúgy fennáll. Ezért, a legjobb, ha megbízható helyen csináltatsz magadnak hennamotívumokat.

Ha henna-tetoválás vagy hajszínezés után bármilyen allergiás reakciót tapasztalunk, például viszkető, égő érzést, kiütéseket vagy bőrpírt, azonnal forduljunk orvoshoz. Az orvosi segítség megelőzheti, hogy a tünetek súlyosabbá váljanak.

Bévé

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!