Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Bebizonyosodott, hogy a testalkat és az alvás minősége közt kapcsolat van. Ezeket a felfedezéseket olyan tudósok állapították meg, akik a túlsúllyal kezdő emberek problémáit igyekszenek megoldani.

A Dijon-ban (Franciaország) található Európai Kutatási Központ vezető tudósai azt állapították meg, hogy a kellemetlenül alvó emberek 22%-al több élelmiszert fogyasztanak, mint a nyugodtan és kellemesen szendergők. A kísérletben résztvevő emberek egy része 4 órát aludt, ami után sokkal több táplálékot kellett fogyasztani, szemben a másik csoporttal, aki 8 órát teljesen háborítatlanul tudott aludni. Ezért a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy az alváshiány növeli az elfogyasztott élelmiszerek mennyiségét, és károsan járul hozza a kellemetlen súlygyarapodás mértékéhez.

Egy másik tanulmány bebizonyította, hogy kapcsolat van az alvás időtartamát és a testtömeg gyarapodását illetően a tizenévesek körében. Azon tizenévesek, akik az átlagosnál is sokkal többet aludtak napközben, később sokkal nehezebben birkóztak meg a súlyproblémáikkal, mint azok, akik csupán 8-10 órát aludtak.

Így azt mondhatjuk, hogy aki igazán fogyni akar, az úgy alakítsa a napi teendőit, hogy az alkalmazott diéta mellett nyugodtan tudjon 8 órát aludni.

Bévé

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!