KezdőlapÉletmódEgészségA minőségi majonéz titka

A minőségi majonéz titka

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A minőségi majonéz titka egyetlen tojás fehérje, egy csésze növényi olaj, amiből annyit adunk a lassan felkavart fehérje mellé, amennyit szemmel láthatólag az állaga képes felvenni.

Első lépésben távolítsuk el a tojás sárgáját. Melegítsük jól be a karunkat, amivel fel fogjuk verni a tojást, és verjük fel a tojás sárgáját, amit kis citromlével vagy ecettel ízesíthetünk.

Amikor a készítmény már összeállt, és elérte a kívánt állagát, adagoljunk hozza cseppenként növényi olajat, amit jó erősen elkeverünk vele. Ezt ismételgessük addig, amíg a kellő olajmennyiséget már felvette, és ne felejtsük el, hogy mindig csak kis cseppenként adagoljuk az olajat! Amikor a sárgája elég krémes, már nagyobb adagokban adhatjuk hozza az olajat.

Amikor a majonézünk elérte a végleges, ténylegesen majonézes állagát, elkezdhetjük ízesíteni tetszés szerint citromlével vagy ecettel.

Amikor már érezzük, hogy karunk mindenhol ég és fáj, tudhatjuk, hogy majonézünk elkészült és jó munkát végeztünk. Ha az átlagnál inkább fáradtnak érezzük magunkat, nyugodtan használjuk habverőgépet a művelethez, de ne felejtsük el, hogy az igazán finom majonéz mindig saját kézzel készül, és mindig sokkal finomabb!



Bévé

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet