Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Mentális állapotunkat befolyásolhatják bizonyos élelmiszerek utáni étvágyunk. Egy nemrégiben készült tanulmány felhívja a figyelmet arra, hogy attól függően, hogy milyen élelmiszert kívánunk, bizony káros mentális állapotra tehetünk szert.

A kutatók több száz ember táplálkozását tanulmányozták. Amikor rákérdeztek konkrétan, hogy jelenleg milyen rágnivalót kívánnak, rájöttek, hogy kapcsolat van az étvágy és a hangulatváltozás között.

Legtöbb esetben a sós sütemények utáni sóvárgás utalt a szexuális frusztrációra, magányra és általános rosszkedvre. Néhány esetben még a féltékenység is felkerült a listára.

Mindezt ellensúlyozhatjuk, ha adunk elég időt magunknak, megnyugszunk, és nem tömjük magunkat villámgyorsan azzal, amit megkívánunk. Különösen a késő esti órákban lehet ennek mellékhatása, hiszen tudjuk, hogy a késő este elfogyasztott élelmiszerek nyugtalan éjszakát okoznak, így semmivel sem kelünk derűsebben, mint ahogy álomra hajtottuk a fejünket. A túlzott húsfogyasztás növeli a rák kialakulásának a kockázatát, az édesség a különböző cukorbetegségek kialakulását, a túl sok só pedig felhalmozza a folyadékot a szervezetben, súlyosbíthatja a vérnyomás problémákat és a depressziót.

Ha kórosan rágcsálós típusuak vagyunk, ne a megvonással próbálkozzunk, hanem kérjük ki pszichológus véleményét!

Bévé

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!