Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A szakemberek szerint ilyen gyakran kell váltanunk a pizsamát!

Leanne Stapf, az Egyesült Államok Nemzeti Takarítási Hatóságának igazgatója, nyilatkozott a témában a Well+Good újságíróinak arra vonatkozóan, hogy milyen gyakran érdemes váltani a pizsamánkat.

Stapf szerint, a napi ruházatunknak vagy az alsóneműnek az egyszeri használat után azonnal a mosógépben lenne a helye.

„Sokan azt gondolják, hogy a pizsama nem szennyeződik, mert csak az otthonunkban viseljük, és akkor is csak alvás közben. Azonban itt nem erről van szó.” – mondta.

Ezt már olvastad? Miért jó, ha kidugjuk a lábunkat a takaró alól éjszaka?

“Az izzadság egy éjszakán át történő felhalmozódása mellett bőrünk folyamatosan regenerálódik és hámlik. Az elhalt hámsejtek és a napi tevékenységek során felhalmozódott baktériumok így óhatatlanul átkerülnek a pizsamánkra.” – teszi hozzá a szakember.

Az általa bemutatott helyzet azokra a személyekre igaz, akik a napi munka után nem zuhanyoznak lefekvés előtt.

Melissa Maker, a Clean My Space blog működtetője szerint, a bőrrel közvetlenül érintkező ruházatot csak egyszer ajánlott viselni. Megfelelő higiénia szabályok betartása mellett, a pizsamát egymás után több napig is lehet viselni, ha rendszeresen zuhanyozunk és éjszaka nem izzadunk.

Ezt már olvastad? Ezért kellene neked is zoknit viselnek a nyári éjszakákon

Azok számára, akik alvás közben fokozottabban izzadnak, a szakemberek minden este tiszta pizsama viselését ajánlják.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!