Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A tudósok az ajkakat tartják az egyik legfontosabb jellemzőnek, amelyre oda kell figyelni, amikor megpróbáljuk meghatározni egy ember karakterét. Amikor hangot adunk a gondolatainknak, feltárunk valamennyit a jellemünkből és a pszichológiai sajátosságainkból, de az ajkak formája is sokat elárulhat egy emberről.

Ezért érdemes alaposabban megfigyelni az ajkak formáját, és megvizsgálni, mennyire pontosan tükrözik az egyén személyiségjegyeit.

Nagy, telt ajkak

Azok az emberek, akiknek ilyen formájú az ajka, arra születtek, hogy gondoskodjanak másokról. Ha ilyen formájú az ajkad, valószínűleg sok időt töltöttél gyerekkorodban kóbor cicák és kutyák etetésével, és biztosan szerettél volna minden gazdi nélkül maradt állatot hazavinni, hogy jobb életet biztosíthass neki.

Rendkívül erős, veled született anyai ösztönöd van, és erős késztetést érzel arra, hogy megvédj és segíts másokat. Bármilyen stresszes helyzetbe is kerülj, előbb mindig másokra gondolsz, csak aztán magadra. Ezekből az emberekből általában nagyon jó szülők válnak.

A felső ajak nagyobb, mint az alsó

Azok az emberek, akiknek ilyen az ajkuk formája, mágnesként vonzzák a többi embert. Érzelmesek, karizmatikusak, élvezik az életet, és szeretnek a figyelem középpontjában lenni.

Általában nagyon jó véleménnyel vannak önmagukról, és mások is természetes módon vonzódnak hozzájuk. Imádják, ha rájuk figyelnek, mindig ők mondják a legjobb vicceket, és övék a legelmésebb, legsziporkázóbb megjegyzések.

Az alsó ajak nagyobb, mint a felső

Légy őszinte: egyszerűen nem irodai munkára születtél. Hogy is ülhet valaki nyugton a fenekén egy irodában, amikor annyi érdekes dolog van a világban? Azok az emberek, akiknek ilyen formájú az ajka, tudják, hogy kell szórakozni.

Szükséged van az energikus életmódra, új ismerősökre, látnivalókra és benyomásokra. Kíváncsi vagy, társaságkedvelő és nyitott minden újdonság felé. Az a fajta ember vagy, aki másokat is magával ragad az úton új kalandok, új élmények felé.

Átlagos ajkak

Ezek az emberek általában kiegyensúlyozottak, józanésszel gondolkodnak, és minden problémát képesek megoldani, ami az útjukba kerül. Az erősségük abban rejlik, hogy képesek meghallgatni másokat.

Könnyen elfogadják a kritikát, és mindig tiszteletben tartják mások véleményét. Szinte lehetetlen kihozni őket a sodrukból, mert rendkívül nyugodt természetűek. De bármennyire keménynek is és sztoikusnak is tűnnek, szeretnek nevetni és viccelődni, és optimisták, akik szerint a pohár mindig félig tele van.

Vékony ajkak

A vékony ajkú emberek általában természetüktől fogva magányos alkatok. Nem zavarja őket, ha egyedül vannak, sőt, szeretnek egymaguk lenni. Önállóak, és képesek megbirkózni bármilyen problémával.

Ha neked is vékony ajkad van, valószínűleg olyan ember vagy, akinek nincs feltétlenül szüksége társaságra, amikor például múzeumba megy, vagy akár egy távoli, egzotikus szigetre indul nyaralni.

De annak ellenére, hogy élvezed a magányt, tökéletesen jól érzed magad más emberek társaságában is. Könnyen megtalálod a közös hangot másokkal, és értékeled az embereket.

A felső ajak bemélyedése (philtrum vagy Ámor-ív) éles V alakban metszett

Ezek az emberek 100%-ig kreatívak. Gyakran tehetséges művészek, zenészek. Kiváló az arc- és a névmemóriájuk, minden ismerősükkel tartják a kapcsolatot, és mindig tudják, mi történik körülöttük.

Társaságkedvelők, törekszenek az önkifejezésre, és szinte mindig jó eredményeket érnek el a munkájukban és mindenben, amibe csak belekezdenek.

Lekerekített philtrum

Ha ilyen a felső ajkad formája, valószínűleg együttérző, érzékeny és kedves ember vagy. Bármilyen kellemetlenség könnyen felzaklat, mivel rendkívül érzékeny vagy.

Mindig találsz időt arra, hogy segíts másoknak. A kevésbé szerencsések megsegítése a legfőbb célod az életben. A hozzád hasonló emberek teszik jobb hellyé ezt a világot.

Philtrum nélküli felső ajak

Ezek a legmegbízhatóbb és legfelelősségteljesebb emberek a Földön. Nem ismernek lehetetlent, és nem aggasztják őket a határidők.

Mindent idejében sikerül végrehajtaniuk. Szeretteik és barátaik pontosan tudják, hogy bármilyen helyzetben számíthatnak rájuk. Ők azok az elképesztő emberek, akik mintegy varázsütésre képesek megoldani bármilyen problémát.

Kicsi, telt ajkak

Ezeknek az embereknek általában nagyon szép lelke van. A legfőbb prioritásuk az életben a saját kényelmük.

Úgy vélik, hogy ha ők nem gondoskodnak saját magukról, senki más nem fogja ezt megtenni helyettük. Első ránézésre egoistának tűnhetnek, de ez egyáltalán nem így van. Rendkívül együttérző és elkötelezett barátok, akik bármikor készek a segítségedre sietni, ha arra kéred őket. Soha nem helyezik a saját érdekeiket mások érdekei fölé.

Nagyon vékony felső ajak

Ezek az emberek általában született vezetők. Mintha nem is vér, hanem sokkal inkább tűz folyna az ereikben. Rendkívül jó a meggyőzőkészségük, és pontosan tudják, hogy használják a rendelkezésükre álló fegyvereket.

Mintha egyenesen az élet éltető energiája áramlana bennük. A sikerük bármilyen helyzetben garantált. Azonban gyakran nehezen alakítanak ki párkapcsolatokat, mivel sokkal fontosabbnak tartják azt, hogy legyenek valakik az életben, mint azt, hogy valakivel legyenek.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!